Paluu Kulttuuri

Kevätmökkimiitti 280: Täältä tullaan, Shipecho!

Kevätmökkimiitti 280: Täältä tullaan, Shipecho!

ViestiKirjoittaja Kapura » 28 Kesä 2018, 18:51

Vuosi 280

Spoileri
Kuva

Mökkimiitin paikkana tänä vuonna toimii hiekka-aavikko "The Evaporated Desert", jolla pitäisi nimestään huolimatta sijaita ihan toimiva joki. Mineraaleja löytyy; sijaitsemme myös diplomatialle soveltuvan etäisyyden päässä kaikista sivilisaatioista (paitsi koboldeista, joiden yhteisöt ovat kuolleet ja joita on maailmassa jäljellä tasan 2). Sivilisaatiomme "The Pick of Tenderness" on sodassa hiisien kanssa. Hui hai!

Kuva

Iloisen miittailujoukon muodostavat mainarit Kapura ja Matoro, puuseppä Kepe, kivityöläinen Snowie, aseseppä Joiku, byrokraatti Guardian ja kokki Umbra.

Kuva

Miittikassa tyhjennettiin oletuksena valittujen lisäksi ruokatarvikkeisiin (satunnaisia marjoja sekä juustoa – blakku spiritut olivat loppu Kääpiö Lidlistä) sekä kymmeneen kissaan.

Kuva

Mökin symboli suunnitellaan rakkaan jäätelölaadun muistoksi...

Kuva

... ja sitten alkaakin pitkä matka "Shipecho"-nimen saaneelle mögille.

Kuva

Jonkinlaisen väärinkäsityksen seurauksena mökkiä ei kuitenkaan ole olemassa. Eikä edes saunaa! Hups! Parempi ryhtyä töihin, jos Shatterzone halutaan pelata vielä vuoden 280 puolella.

Pikainen katsaus mögin ympäristöön paljastaa seuraavat tosiseikat:
1) puita on melko rajoitetusti, joten rakentamisessa ja käsityössä kannattaa suosia kiveä
2) mm. rautaa on reilusti
3) siellä on alligaattoreita

Kuva

... ja noin pari sekuntia tuon huomion jälkeen alligaattori hyökkäsi Guartsun kimppuun. G onnistui lyömään sitä pari kertaa, mutta sitten otus puraisi tätä jalasta.

Kuva

Alligaattori menettää jostain syystä kiinnostuksensa Guartsuun, joka pääsee juoksemaan pakoon selviten pelkillä mustelmilla. Mökin turvallisuuden takaamiseksi Kepe käy eläimen kimppuun kirveellä...

Kuva

... mutta kuolee.

Kuva

Alueen eläimistö osoittautuu muillakin tavoilla vihamieliseksi, kun paikalliset korppikotkat tyhjentävät jääkaapin juustosta.

Kuva

Ilmeisesti jonkinlaisesta bussisekaannuksesta kärsineet Pave, Manu ja Visu saapuvat kesällä...

Kuva

... kuten myös joku muukin. Seis, mögille ei ehditty vielä rakentaa hautausmaahuonetta!

Lopulta Kepen sielu rauhoitetaan iskemällä tälle arkku ruokasalin (valmistuu pian) keskelle.

Kuva

Syksyllä saapuu karavaani, jonka kanssa sovelletaan Dwarf Fortress -talouden metaa: myydään kohtuuttoman kalliita valmiita ruokia ja ostetaan raaka-aineita, joilla sekä ruokkii kääpiöt että vääntää ensi vuoden vaihtotavarat.

Kuva

Sillä välin kaivuuoperaatiot onnistuvat magman löytämisessä mökin alta. Aseteollisuuden pystyttäminen jää seuraavan diktaattorin tehtäväksi.

Kuva

Mökkeilijöiden joukko kasvaa.

Kevät 281 saapuu, ja on koittanut aika nimittää mögin diktaattoriksi joku muu täydellä mielivallalla. Juuri mitään sotaisaa ei ole tehtynä, joten möggi lienee melko altis hiisien hyökkäyksille; tämän korjaaminen voisi olla ihan järkevää. Lisäksi jos joku koskee kissoihini niin tulee ruumiita.
Sulje spoileri


Tallennus [mato sedä pelaamassa]
sometimes / i like fruit snacks
out by / the train tracks
a juice box / and headphones
i enter / the juice zone
Avatar
Kapura
Viestit: 260
Paikkakunta: Kanila

Re: Kevätmökkimiitti 280: Täältä tullaan, Shipecho!

ViestiKirjoittaja Matoro TBS » 05 Heinä 2018, 17:09

Vuosi 281
Spoileri
Kuva
Olen viettänyt ensimmäisen vuoden kaivajana. Sen seurauksena olen sangen tylsistynyt: ehkä pitäisi ryhtyä retkikunnan johtajaksi, niin asia korjaantuisi. Hip hei, niin teen. Umbralle kenkää ja teen itse itsestäni johtajan. Heitän myös hakun mäkeen, sillä en aio kaivaa enää kuutiotakaan kiveä. Ai miten niin muodostan puolet linnoituksen kaivajista? Hah, haluan tehdä jotakin luovaa. Ryhdyn suunnittelemaan huonekaluja ja hiomaan jalokiviä.

Tämä kissanpentu on parempi kiipeilijä kuin tyyliin mikään elävä olento. NOTE TO SELF: miten tätä voi käyttää aseena??
Kuva

Niin tavernassa kerrottiin tarinoita siitä, miten annoin Umbralle kenkää.
Kuva

Aloitan johtajuuteni aiheuttamalla diplomaattisen selkkauksen, kun tarjosimme vahingossa puisessa tynnyrissä olevaa ruokaa haltioille. Seurauksena välitön diplomaattiyhteyksien katkeaminen. No, menkää sitten helvettiin, ei teiltä mitään haluttukaan. Kauppa on muutenkin yliarvostettua.
Kuva

Kissoja on muuten sitten ihan helvetisti.
Kuva

Keväällä saapui siirtolaisia ns. todella monta.
Kuva

Manu paloi poroksi magma-onnettomuudessa, kun olin kaivamassa uutta pohjaa magmasulatolle (Kapura oli tehnyt aiemman täysin idioottimaisesti).
Kuva

Aloin rakentamaan maanalaista vesisäiliötä, jotta ei tarvitsisi elää joen armoilla. Tämä ei ollut kovin hyvin suunniteltu projekti, sillä allas täyttyy vieläkin. Ilmeisesti siinä ei ollut tarpeeksi painetta.
Kuva
Ostin ihmisiltä aivan järjettömästi ruokaa (myymällä mm. Gekon tekemän artifakti-korun), ja koska kääpiöt olivat kiireisiä, suurin osa ruoasta mädäntyi ja piti heittää pois. VÄhänkö olen niin hyvä kaupankäynnissä.
Kuva
Taverna sen sijaan on ihan täynnä haltia- ja hiisirunoilijoita. Kunniavieraana meille saapui muuan paronitar jostakin naapurialueilta.
Kuva
Vieraillamme on paljon kirjoja. Esimerkiksi tämä... juttu. Se on ilmeisesti hyvin, hyvin huono kirja.
Kuva
Muuan haltia on muuten alasti, mutta hänellä on kaksi kirjaa mukanaan. Oikeastaan tavernassa on hämmentävän monta alastonta haltiaa. Paikalla on myös supersiisti hiisisoturirunoilija, joka toi omat kirjansa demonien olemuksesta mukanaan. Jos meillä olisi kirjasto, toisivatkohan ne teoksensa meille? NOTE TO SOMEONE: pls selvittäkään miten kirjasto tehdään
KuvaIhmissusi! Oikeasti, susi! Kaikista eläimistä juuri susi: se olisi voinut olla weregiraffe tai werebear tai werecrow, mutta susi! Mitä on tämä geneerisyys!
Kuva
Ihmissusi kävi välittömästi ulkona olleen Leibnizin kimppuun...
Kuva
...tappaen Leibnizin ja muuttuen takaisin ihmislapseksi, ymmärtäen tilanteen kauheuden.
Kuva
Ah, urheat sotilaat saapuvat taistelemaan hirvittävää petoa vastaan. Eteenpäin, aseettoman, alastoman pikkupojan kimpuun! Adolf hakkasi lapsen kirveellä kappaleiksi.
KuvaKuva
Sillä välin olen tehnyt aatelisille ja muille tärkeille henkilöille uusia asuntoja. Verivana läpi oman huoneeni ei ole sisustuselementti vaan luolista paennut myyräkoira. Tai siis sen jäänteet. Luolista kohta lisää.
Kuva
Uudelleensuunniteltu pääportti. Se on täynnä kissoja, ansoja, portteja ja parakkeja.

Voyager, linnakkeen metsästäjä, metsästää käytäviä pitkin aivottomina juoksevia myyräkoiria. Joo, avasin tunnelit. Joo, minulla on siihen yksi hyvä syy. Tavernassa oli yksi ihmisjäbä joka halusi mennä luoliin surmaamaan petoja. Ajattelin että sure, miksi ei.
No, nyt meillä on myyräkoiria siellä täällä. Pitää tehdä lisää ansoja alakertaan.
Kuva
What, Kapuralla on asunto! Miksi löysin tämän vasta vuoden jälkeen! Huomatkaa veren ja oksennuksen sekoitus, joka on peräisin myyräkoirista. Ilman niiden temmellystä en olisi varmaan koskaan tajunnut, että meillä on näin syvällä huoneita.
Kuva

Onneksi myyräkoirat eivät ole oikea uhka, kunnes... oh snap, krokotiili. Äkkiä kaikki muistavat Kepen kuoleman vuosi sitten. Kirotut krokotiilit. Snowie pääsi pakoon naarmuilla.
Kuva

Sen sijaan kirjanpitäjä Gee yrittää taistella, mokoma pseudosankarillinen protosorsa. Raajoja ei mennyt, mutta mies ei kyllä kävele enää ikinä ontumatta.
Kuva

Myös Blezer osui luolakrokotiilin tielle.
Kuva

Kuva
Iso C on krokotiili. Näette luola-parakkini, jossa pirakat treenaavat (mutta kaikki muut ovat juomassa kaljaa paitsi Avak). Avak, pls, pelasta nuo kaikki siviilit. Hän otti nuijansa ja meni huitomaan krokotiiliä kunnes muut pirakat saapuivat paikalle auttamaan. Kukaan ei lopulta kuollut.

Kuva
Rakensin hätäsairaalan käytävälle. Joku voisi tehdä kunnollisen sairaalan sen tilalle.
Kuva
Aragorn, se ihminen joka halusi päästä luoliin metsästämään, on niin kova, että jopa nukkuu luolien villeydessä. Vähänkö mies kuolee vielä, kun joku luolakääpä yllättää sen unessa.
Kuva
Gee karkasi sairaalasta ennen kuin sai hoitoa ja meni heti töihin alkoholin voimalla. Helvetin Gee.
Kuva
"Minulla on niin hyvä fiilis! Join juuri helvetisti kaljaa, niin en edes muista, että krokotiili raateli minut juuri!"jake oletko okei
Kuva
Kissabiosta on tullut todella hyvä luukaivertaja. Kun alamme murhaamaan kissoja, hän voi tehdä paljon juttuja kissan luusta. Hyvä Kissabio.
Kuva


Snowie sen sijaan oli sairaalassa lepäämässä kunnes hänet hoidettiin, kuten vastuullisen henkilön kuuluukin olla.
Kuva

Kuva
Kuva
Aivan vuoden loppuun snowie loi artifaktin ja tuli tyyliin linnakkeen parhaaksi muurariksi.

Vuoden aikana rakensin meille semihyvän armeijan, metalliteollisuuden ja lasiteollisuuden. Ja paljon turhaa sälää. Linnake näyttää kamalalta: rakensin workshoppeja ympäri käytäviä ja tein varastotiloja vähän kaikkialle. Aloin ihan vuoden lopussa kaivamaan paljon lisätilaa, kun kivi uhkasi loppua, en tosin ehtinyt vielä siirtää niihin varastoja. Jos joku haluaa siivota, siitä voi aloittaa. Ruokaa on ihaan älyttömästi, jotain 3000 ateriaa. Vaikka ruokaa ja juomaa ei tekisi vuoteen, ei olisi mitään ongelmia. Metallia pitäisi olla varastoissa ns helvetisti, joten sälää voi aika vapaasti rakentaa.

SÄLÄÄ:
Hotkeyt F1, F2 ja F3 johtavat etuportille, magmatasolla ja luolaportille, tuossa järjestyksessä.

Meiltä puuttuu kirjasto ja kunnon sairaala. Muuten kaiken pitäisi toimia ihan kivasti, vaikkakin pitää seurata taisteluraportteja, jos luolajäbiä ilmestyy. Tein sinne alas kyllä aika paljon ansoja, joiden pitäisi napata tunkeilijat. Meillä on vissiin yksi peikkovanki.
Sulje spoileri


Tallennustiedosto!
"We've always defined ourselves by the ability to overcome the impossible. "
Avatar
Matoro TBS
Historiahirnahdus Historiahirnahdus
Viestit: 428
Paikkakunta: Vorsa


Paluu Kulttuuri

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron