Paluu Klaanon-keskustelu

Klaanon-vuosikatsaus 2017

Klaanon-vuosikatsaus 2017

ViestiKirjoittaja Kapura » 01 Tammi 2018, 20:48

Varmaan selvää, mistä kyse, ja mikäli ei ole, voi kaivaa esiin sen viime vuoden ketjun. Kategoriat voinevat olla viimevuotiset

HAUSKIN VIESTI 2017
KUUMOTTAVIN VIESTI 2017
PARAS VIESTI 2017
PARAS JUONIKUVIO 2017
PARAS HAHMO 2017
PARAS KÄÄNNE 2017
PARAS HETKI 2017


joskin lisäisin itse vielä erittäin tarpeellisen kategorian

PARAS HYPEJULISTE 2017

Laitan omat myöhemmin.
sometimes / i like fruit snacks
out by / the train tracks
a juice box / and headphones
i enter / the juice zone
Avatar
Kapura
Viestit: 260
Paikkakunta: Kanila

Re: Klaanon-vuosikatsaus 2017

ViestiKirjoittaja Killjoy » 05 Tammi 2018, 00:21

Ennen kuin alan listaamaan omia suosikkejani, seuraa hulvatonta ja hauskaa tilastojen muodossa Klaanonin vuodesta 2017! Huomatkaa, että koska Kone on postattu niin kovin monessa osassa, ovat osa näistä luonnollisesti ihan päin helvettiä. Syypäitä olkoon viestejään osiin jakavat kekkulit!

- Vuosi oli sivustomme historian toiseksi vilkkain 15 151 vierailulla. Vuosi 2015 on edelleen ylivoimaisesti vilkkain. Vierailuja tällöin oli huikeat 42 584.

- Vuoden aikana postattiin yhteensä 31 lukua, 198 kommenttia ja yhteensä 74 588 sanaa. Keskimääräisen viestin mitta oli 2406 sanaa.

- Vuoden luetuimmat viestit olivat (suluissa vierailukerrat):

1. Tervetuloa Koneeseen (852)
2. Baterra (455)
3. Sammakko rannalla (104)
4. Viime nimeämispäivä (103)
5. Toteemiboogaloo ja Aavekaupungin haaveet (96)

***

Ja sitten omaan vuosikatsaukseeni:

HAUSKIN VIESTI 2017: Ja nautinto oli suuri
Vuosi 2017 oli huumoriksi luotujen viestien osalta hieman laihanlainen. Osilla oli huolestuttava tapa oikeasti työntää juonta eteenpäin ennen muita, joten voittajan valitseminen tähän kategoriaan oli erittäin vaikeaa siinä mielessä, miten kategoriaa luultavasti kuuluisi tulkita. Siksi huijaankin hieman. Tämä viesti kyllä nauratti minua myös, mutta luen sen vuoden hauskimmaksi juurikin siksi, että se piti hymyn huulillani halki koko viestin. Vaikka viesti käy hahmojen osalta vakavillakin urilla oli luvun yleiskonsepti kenties vuoden eniten hyvää mieltä tihkuvin. "Isä ja poika" saunovat ja juttelevat kuin nazorak-makuta-kombossa ei olisi mitään merkillistä (tai kuinka kasuaalisti se ottaa saunan konseptin höpsössä bonklemaailmassa). Paacon sisällyttäminen on myös aina viisas lisä, mikäli tahtoo kutitella vatsanpohjaa klaaniviestissä. Kasuaalihauska parasta hauskaa!

KUUMOTTAVIN VIESTI 2017: Tervetuloa, poikani…
Olen havainnut, että audiovisuaalisesti vahvat viesti pääsevät huomattavasti herkemmin ihoni alle kuin pelkkään tekstiin pohjautuvat kuumottelut. Tässä tapauksessa asiaan auttoi myös se, ettei viestin julkaisun aikaan minulla ollut pienintäkään käryä siitä, mitä Kone tulisi edes käsittelemään. "Mikä niitä odotti koneiston syvyyksissä?" Mikäpä niin? Minimaalinen kerronta, erinomainen viisu ja kuvat yhdessä muodostavat vuoden tehokkainen kuumotus/hypepaketin, joka sai niskakarvat pystyyn Konetta malttamattomina odottaneilta.

PARAS VIESTI 2017: Aavekaupungin haaveet
En koe valintaa huijauksena siitä yksinkertaisesta syystä, että minulla ei ole melkein mitään tekemistä tämän viestin kanssa. Tilaukseni osalle ja sen sisällölle olivat muutaman rivin mittaiset ja osaan ottaa kunnian ainoastaan lausahduksesta "kauhiainen ilmapiire". Kaikki muu tässä viestissä tulee puhtaasti Geen kynästä.
Tunnelma on aika usein se ykkösasia, jonka perusteella muodostan lopullisia mielipiteitäni lukemastani ja tässä tapauksessa kaikki osui jättipottiin heti alkumetreiltä. Metru-Nuin ilmapiiri ja Xenin paikka sen keskellä loivat vahvoja mielikuvia tapahtumien vähäisestä intensiteetistä huolimatta. Lisäksi, vaikka omissa teksteissäni yritän epätoivoisesti olla kirjoittamatta Xenille liikaa omia maneereitani, vei tämä pätkä hahmoa suuntaan, jossa en voinut olla kuin vahvasti samaistumasta kaveriin, jonka päivän suurin haaste on sängystä ylös pääseminen.

PARAS JUONIKUVIO 2017: Se kasa viestejä, joissa Snowie ja Kepe viimein purkavat Profeetan Valtakunnan tapahtumia
Kulunut vuosi vei tarinaamme eteenpäin lopulta aika pienin askelin eikä oikeastaan ollut yhtä yksittäistä juonta joka olisi jatkunut useammalla kuin vain parilla viestillä. Yksi teemoista oli kuitenkin selkeästi Rastaan pääkaksikon toipumisprosessi ja takaisin Klaaniin ja sen menoon tottuminen. Kepen itsetutkiskelu sai useita uusia kulmia samalla kun Snowie tuskailee Verstaan lisäksi myös velvollisuudentunteensa kanssa. Kaksikon näkeminen napit vastakkain oli loistavaa hahmodynamiikan päälaelleen kääntämistä ja se mihin sitä muun muassa vuoden viimeisessä osassa käytettiin oli aidosti hellyttävää.

PARAS HAHMO 2017: Visokki
Ennakkotietojeni perusteella asia joka kutkutti minua eniten Koneessa oli ehdottomasti Visokin nostaminen estradille. Pettymään en joutunut. Konseptiltaan ja persoonaltaan ehdoton suosikkiadminini pääsi viimein näyttämään, miksi hän muiden muassa johtaa klaanilaisjoukkiotamme. Tätiin on saatu vuoden aikana roima annos sellaista vakautta ja päätöksentekokykyä, johon loput adminit eivät yksinkertaisesti pääse. Sekä Tawalla, että Geellä on liikaa ylimääräistä kannettavaa selässään, ettei Visokin kaltainen tyyneys ja vakaus ole yksinkertaisesti mahdollista. Hahmon vahvuudesta kertoo myös se, kuinka päättäväisesti hän Koneessakin teki johtopäätöksiä ja toimia jopa ystäviensä, ja omassa tapauksessani myös lukijan ttahtoa vastaan vain, koska hän luotti niin vahvasti juuri omaan harkintakykyynsä. Visokki on hahmo joka erityisesti tämän vuoden jälkeen pelastaa Klaanin johtoportaan olemalla oikeasti kenties koko hahmokaartimme ammattitaitoisin ja luotettavin henkilö.

PARAS KÄÄNNE 2017: Xentoro oli kuin olikin klaanonia, enkä nyt puhu siitä shippauksesta
Vissyjen sijainti = sylissä. 'Nuff said.

PARAS HETKI 2017: Tervetuloa Koneeseen
Mutta ei varsinaisesti mikään yksittäinen hetki osasta itsestään, vaan se hetki kun sitä alettiin julkaisemaan.
Pari viimeistä vuotta ovat olleet Klaanonin osalta hieman hiljaisempia ja pommien saaminen on ollut harvalukuista sitten hulluuden vuoden 2015. Lupaus nimeltä "Kone" oli yksi harvoista asioista, jotka pitivät minua odottavalla kannalla. "Mikä se on? Mistä se kertoo?" Miltei täydellinen tietämättömyyteni osan sisällöstä sai minut hypettymään viestistä enemmän kuin kenties mistään aiemmin. Asiaa auttoi myös ennakkotieto Klaanonin muhkeimman köntin pituudesta, sillä mikään muu sitä ennen ei ollut luvannut täyttää ammottavaa klaanoninnälkää niin merkittävästi.
Se hetki kun Näytös 1 lirahti eetteriin oli muistamisen arvoinen. Tunne oli sama, jonka koen joka kerta kun astun uuteen Marvelin elokuvaan. Logon pyörähtäessä ruudulle pyörähtävät minuun kylmät väreet. Sillä tiedän, että kuukausien tai jopa vuosien odotus huipentuu juuri tässä ja nyt. Ja joka tietää suhtautumiseni Marveliin tietää myös, kuinka suuri kunnianosoitus tämä osaltani on sille, kuinka Koneen hypekampanja hoidettiin.

PARAS HYPEJULISTE 2017: Porg Mullet - The Last Kone
"OSTA LELUJA!"
Avatar
Killjoy
Technodiktator Technodiktator
Viestit: 259
Paikkakunta: МОЯГОЯ
Offline

Re: Klaanon-vuosikatsaus 2017

ViestiKirjoittaja Kapura » 05 Tammi 2018, 23:23

Sepä oli vuosi! Monet länsimetrot jättivät ilmestymättä, mutta monet länsimetrot myös ilmestyivät (näihin lukeutuen mm. Itse Metrolinja).

HAUSKIN VIESTI 2017: Aavekaupungin haaveet
En tiedä, kuinka suurta kunniaa teen viestin upealle hahmodraamalle ja loistavalle tunnelmalle iskemällä sen kaikista maailman kategorioista juuri tähän, mutta olihan se nyt aika hauska! MITÄ KENRAALI XEN OIKEASTI AJATTELEE (ja kaikki muukin VIKTubessa) oli juuri sellainen ajankohtaishuumoriviittaus, joka on tarpeeksi odottamaton tullakseen täysin puun takaa mutta myös täysin perusteltu sen maailman kontekstissa, mikä on aika hyvä yhdistelmä, mitä tulee ajankohtaishuumoriin. Soldiers of Lhikan kuuluu visusti samaan kategoriaan. Plus taisihan se Koneen oheella (sitä ei lasketa, koska en ole ihan vakuuttunut siitä, etteivät Klaanonin kaikki hahmot ja konseptit ehdi vielä esiintyä ennen viimeisen osan putoamista postiluukusta) vuoden ainoa Viktor-maininta??? Viktoria pitää arvostaa. Voisin jo ennalta nimittää Viktor Warsin sen vuoden hauskimmaksi viestiksi, kun se suvaitsee ilmestyä.

Jos aiheesta vielä jotain järkevää sanottavaa keksisi, kyseinen viesti onnistuu puhtaan hauskuuden oheella hyödyntämään huumoria tarinankerronnallisena keinona; muutenhan pitäisi vain systemaattisesti palkita joka vuosti se viesti, jossa a) hevoset b) Viktor mainitaan eniten. Xenin (ja sen äänellä puhuvan kertojan) itsedeprekatiivisuus sekä Klaanonin parhaan mielikuvitustyttöystävän uusi tuleminen olivat kumpikin vakuuttavia hahmopointteja, joiden humoristisuutta vain kärjistää se, että JUMALAUTA TÄSSÄ EI OLE MITÄÄN HAUSKAA AAAHHHHH.

KUUMOTTAVIN VIESTI 2017: Tervetuloa Koneeseen — Esinäytös
Kisa tämän ja Barrakuda sedän välillä oli aika kova. Tähän päädyin lopulta siksi, että se onnistui rustlaamaan minut niin täydellisesti, vaikka lukuhetkellä olin jo aika syvällä Koneen kirjoitusprosessissa; en osaa arvata, kuinka paljon vahvemmin olisin voinut reagoida, jos olisin ollut Itse Länsimetrosta yhtä tietämätön kuin täysin ulkopuoliset.

Viestin onnistuneinta antia oli se, kuinka se alkoi aika odottamattomasta kohdasta ja vain jatkoi yllättämistä. Esimerkiksi se, että Avde kaappasi Visokin Verstaan avulla, on looginen yhteys tuntemiemme asioiden välillä, mutta myös kuumottava käänne, koska se näyttää, että Punainen Kusipää onnistui yllättämään, vaikka meillä oli jo kaikki vihjeet. Laaja Klaanonin teemojen ja aiheiden läpileikkaus onnistui pelottelemaan sillä, että Avde heiluttelee pahana nukkemestarina kaikkea ja kaikkia naruistaan, mutta samalla Avden ja Visokin hahmodraama toimii kaikessa tiiviydessään. Loisverkon laajuuden kuumottelu nazorak-kohtauksen kautta oli myös aika siisti veto.

PARAS VIESTI 2017: Baterra
Minulta puuttuu vielä koko paketille lupaamani pidempi kommentti, joten syvemmät analyysit jääköön siihen; helppo valinta tämä kuitenkin oli, eikä missään nimessä vain siksi, että vuosi oli vähäviestinen. Vaatii myös huolellisen uudelleenluvun, joten nähdään myöhemmin samoissa tunnelmissa.

PARAS JUONIKUVIO 2017: Manun ja Kelvinin isä-poikasuhde
Ne saunovat! Ne källittävät Paacoa! Ne sukeltavat merirosvojen mieliin! Ne vetävät turpiin Juha Sipilää! Ah, klassinen isä-poikasuhde, jota käsiteltiin vuoden aikana hyvällä kirjolla kevyitä ja vähemmän kevyitä ropeosia.

PARAS HAHMO 2017: Snowie
Vuosi oli hyviä Snowie-hetkiä täynnä: Teboilin jälkimainingit, Sammakko rannalla, keskustelu Kepen kanssa, esiintyminen Koneessa ja vielä viimeisenä nimeämispäiväämme ilahduttanut jatkotarina. Varsinkin näistä viimeinen oli se, joka sai vaakakupin kallistumaan tähän suuntaan, koska se oli tyylikäs tapa sitoa kaikki hahmolle tänä vuonna tapahtunut eheäksi luvuksi sen läpi Klaanonin jatkunutta hahmokaarta.

Ennen kaikkea Snowie oli vuonna 2017 hyvä ja monipuolinen hahmo, jonka lävitse tarkkailla Klaanin tilannetta ruohonjuuritasolla (kun se ei huku miehisiin toa-angsteihinsa tai ole kirjaimellisesti kiinni jossain toisaalla), mikä johti luonteviin ja mielenkiintoisiin hahmokehityksellisiin suuntiin. On usein toisteltu fakta, että Snowie on hyvä hahmo kanssakäymiseen muiden hahmojen kanssa, koska se auttaa tuomaan esiin niistä uusia puolia, mutta minusta tämä oli juuri se vuosi, kun hahmo itsessään oli hyvin tapahtumien keskipisteessä.

Eipä voi pakollista kunniamainintaa Visokillekaan ohittaa, koska tekihän Kone sillä aika hyvää jälkeä. Siinä mielessä ennenaikaisesti en kuitenkaan halua palkita, että mikäli huhut pitävät paikkansa, kyseisen länsimetron inkarnaation kasiosassa on tulossa vielä aika loistavaa settiä.

PARAS KÄÄNNE 2017: Viaton jouluspesiaali olikin dramaattinen hahmohetki
Osissa julkaiseminen – oli se sitten kuinka tarkoituksellista oikeasti – vain tehosti tätä käännettä. Kyllähän me kaikki syvällä sisimmissämme tiedostimme, ettei Joikun porkkanalaatikon traaginen kohtalo kovin varmasti ole tämän paketin temaattinen ydin, mutta paljastus yllätti silti ainakin minut sillä parhaimmalla tavalla, jossa on tarkemmin ajateltuna hyvin paljon järkeä. Bonukset Klaanon-napin hyvästä käytöstä.

PARAS HETKI 2017: Koneen julkaisu
Onko huijausta laittaa tähän sellaisen viestin ilmestyminen, jonka tekijätiimissä itse olen? Eipä kai, koska kyseisen hetken hienoutta rakensivat minulle henkilökohtaisesti ennen kaikkea broileridiscordit. Joten, ööh, kiitos kaikille siitä!

PARAS HYPEJULISTE 2017: Barrakuda
Julkaistiinkohan tänä vuonna jopa 2 hypejulistetta (siis sellaista paskaa eikä mitään lälläriä hyvää visuaalista ilmettä edustavaa), joihin en ollut enemmän tai vähemmän suorassa yhteydessä? Tämä voittaa jo ihan sen perusteella, ettei se sisällä päivämäärää, jona viesti ei (vaikkakin ennalta-arvattavasti) oikeasti ilmesty. MISSÄ MINUN ELÄMÄMKERTA II MATORO??????

Mutta jos itse voittajasta jotain sanoisi, niin se täyttää loistavasti ne tropet, joita hypejulisteilta tuppaa odottamaan: on taidokkaan taidottomia väännöksiä alkuperäistuotoksen kirjaimista, on yllättävän informatiivinen muunnelma tekijöiden nimien kohdalla, ja mikä parasta, originaalijuliste itse liittyy viestiin hämärästi tai ei lainkaan. Ehkäpä kuvanlaatu ei ole täysin ydinaseilla pommitettu, mutta kuka väitti, että kaikkia paskuuden ohjenuoria on pakko noudattaa orjallisesti? Vuosi 2018 on se vuosi, kun puramme turhan säännöstelyn ja vapautamme hypejulistemarkkinat tervehenkiselle kilpailulle. Vuosi 2018 on se vuosi, kun puoliksi syöty paketti maksamakkaraa ja kuollut kissa pudotettuna postiluukusta voivat olla hypejuliste. Tuhotaan hypejulistenormit!!!!!!!
sometimes / i like fruit snacks
out by / the train tracks
a juice box / and headphones
i enter / the juice zone
Avatar
Kapura
Viestit: 260
Paikkakunta: Kanila


Paluu Klaanon-keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron