Paluu Yleinen keskustelu

31 päivän viisuhaaste II - The Sequel

Re: 31 päivän viisuhaaste II - The Sequel

ViestiKirjoittaja Manfred » 21 Helmi 2015, 21:54

Päivä 30 - Suosikkikappaleesi tältä vuodelta (2014)
Machinae Supremacy - Hubnester Rising

Nimesin jo lempikappaleeni tänä vuonna (viime vuonna) ilmestyneeltä albumilta. Joten tähän erään toisen tänä vuonna (viime vuonna) ilmestyneen albumin paras biisi.
Kuva
Avatar
Manfred
Technodiktator Technodiktator
Viestit: 181
Paikkakunta: Ei enää Lappi eikä pohjoinen
Offline

Re: 31 päivän viisuhaaste II - The Sequel

ViestiKirjoittaja Visokki » 23 Helmi 2015, 23:44

Päivä 05 - Kappale joka saa muistuttaa sinua jostakusta
Nickelback – I’d Come For You

Tätä tuli luukutettua paljon kaukosuhteen aikana. Kaunis biisi on kaunis :3

Päivä 06 - Kappale joka muistuttaa sinua jostakin paikasta
Pendulum - The Other Side

Kun asuin Turussa, löysin Pendulumin hienouden. Nykyisin ei ole tullut kauheasti enää kuunneltua, koska iPodiin ei mahdu kaikkea mahtavaa musiikkia kerralla :I Mm. tämän biisin kuuntelu saa aikaa mielikuvan siitä, miten kävelen Turun solultani yliopistolle.

Päivä 07 - Kappale joka muistuttaa sinua jostakin tapahtumasta
kls – Vielä Täällä on Meitä

Maata Näkyvissä-festarit 2011. Hienoja fiiliksiä, niin hienoja fiiliksiä mm. tämän biisin kajahtaessa. Näillä festareilla on aivan erilainen meininki kuin muilla festareilla tai keikoilla. Yhteishenki oli jotain aivan mieletöntä. Never forget ja tämä biisi valaa jotain ihanaa toivoa ihmiskuntaan.

Päivä 08 - Kappale jonka kaikki sanat muistat
Sturm und Drang feat. UDO - Forever

Sturm und Drang jäi valtaosin teinivuosiini ja hyvä niin. Useammalla keikalla tuli pyörittyä ja kirjaimellisesti opettelin kappaleiden sanat ulkoa, koska minä en opi kaikkia sanoja koskaan pelkästään kuuntelemalla. En ollut aikaisemmin ollut minkään bändin keikalla ja minulla oli käsitys, että tosifanina piti totta kai opetella kaikkien kappaleiden sanat keikalle (onneksi tässä vaiheessa oli julkaistu vasta yksi albumi). Bändin ensimmäisen levyn jälkeen musiikki meni tosin liian mainstreamiksi, mutta Forever (feat. UDO) on vielä ensimmäisen albumin helmiä.
Hurr durr purr <3 Miau :3
Avatar
Visokki
Admin Admin
Viestit: 70
Paikkakunta: Suomenlinnan tunnelit, Helsinki
Offline

Re: 31 päivän viisuhaaste II - The Sequel

ViestiKirjoittaja Tawa » 24 Helmi 2015, 02:56

Minäkin!

Päivä 01 - Suosikkikappaleesi

Tämä on vaikea (hienoalkuhermanni). Suosikit vaihtelevat niin usein ja riippuvat mitä nyt kuunteluhetkellä satun tuntemaan. Heitetään nyt vaikka jokin kappale Moulin Rougen soundtrackiltä tähän alkuun. Sen elokuvan musiikeilla on aina paha tapa ilmaantua soittolistoilleni.
El Tango De Roxanne
Avatar
Tawa
Admin Admin
Viestit: 10

Re: 31 päivän viisuhaaste II - The Sequel

ViestiKirjoittaja Tawa » 25 Helmi 2015, 22:14

Päivä 02 - Kappale jota vihaat eniten

Näitäkin minulta löytyy enemmän kuin sielu sietää. Yleensä sentään pystyn kuuntelemaan huonot kappaleet loppuun asti kuolematta viittä kertaa... Mutta sitten on kappaleita, jotka ovat vain ei.

ei

Crazy Frog - Axel F
Avatar
Tawa
Admin Admin
Viestit: 10

Re: 31 päivän viisuhaaste II - The Sequel

ViestiKirjoittaja Guardian » 25 Helmi 2015, 22:42

Päivä 28 - Kappale joka saa sinut tuntemaan syylliseltä

En ole ihan varma, mitä tässä todella haetaan. Voisin kuvitella, että jos assosioisin jonkin kappaleen johonkin elämäni suureen virheliikkeeseen, se olisi osuvin vastaus tähän. Olen kuitenkin aina onnistunut erottelemaan ikävät hetket niistä hyvistä kappaleista, jotka niiden aikaan saattoivat esimerkiksi soida.

Kuljetaan sitten Manun jalanjäljissä siinä mielessä, että heitän kappaleen, josta pidän, mutta jota en jostain kumman syystä vielä ole ostanut minkäänlaisena julkaisuna.

Poe - Wild

Tämä on kyllä harvinaisen jännä konseptialbumi harvinaisen kivalta laulajalta. Tämä on harvinaisen kiva kappale harvinaisen jännältä konseptialbumilta harvinaisen kivalta laulajalta. Miksiköhän en vielä omista sitä?

Kiitos, Amazon. Asia korjattu.

Oho, lähtisipä sieltä kyniäkin halvalla. Voisin napata pari.

Ja onpa halpa kumikana.
Niin, no, miksei.

Ei, Amazon. Ei minulla ole tähän kaikkeen rahaa.

Amazon lopeta.

Auttakaa.
Avatar
Guardian
hevosia hevosia
Viestit: 412
Paikkakunta: En Voi Vastata Tuohon Kysymykseen

Re: 31 päivän viisuhaaste II - The Sequel

ViestiKirjoittaja Keetongu » 19 Maalis 2015, 20:48

Seuraavat nämä aika epämääräiset tunnejutut. Vastaukset ovat takuulla epäpäteviä. En yleensä valitse musiikkia tunnetilan mukaan.

Päivä 20 - Kappale jota kuuntelet kun olet vihainen

Käytin jo "Kirvesperseet" ns. "guilty pleasurena", joten tähän tulee saman tarina-arkin aloituskappale, Turpasauna, tuo YUP:n käänteteentekevä tuotos samannimiseltä 7''-EP:ltä vuodelta 1990. Kappale käänsi lopettamassa olleen yhtyeen kohti suomenkielistä musiikkia.

Kappale perustuu Seitsemän Veljestä -tyyliseen suomalaiseen vanhahtavaan kyläympäristöön, vaikka myöhemmin tähänkin uskonmiesten mittelöstä kertovaan kamppailuun tuleekin mukaan niin tarpeeton Batman-asu kuin valtava purkupallokin. Kiero apotti käy taistoon imaami Hurakaista vastaan minareetin noustua keskelle kirkonkylän keskustaa. Kuulostaako tutulta? Samoja teemoja voi huomata perussuomalaisten puoluekokouksessa, Palestiinan tilanteessa ja vaikka Isä Bartaxin petoksessa.

Samaa alkukantaista vihateemaa löytyy YUP:n alkutuotannosta esimerkiski kappaleista "En ole mukava mies", "Koiraöljyä - c. Synnin palkka", tai jo aiemmin mainituissa Kirvesperseissä, joita on kaksi. Vaikka viimeisenä mainittu omaakin hillittömämmän proge-punk-sävellyksen, on myös Turpasauna vaihtelevuudessaan hieno sävellys. Ja kyllä tämä auttaa, jos maailma suututtaa, jollain hassulla tavalla.


Päivä 21 - Kappale jota kuuntlet kun olet iloinen

Miksi hemmetissä täällä on "kappale, joka tekee sinut iloiseksi" ja tämä, erikseen? Pistäisikö joku näihin erin...?

Ei sillä, kyllä minä jonkun iloisen kappaleen keksin.

M.A.Numminen on tullut tässä ketjussa esille jo muutaman kerran, mutta sen kyllä MAN ansaitseekin. Love Records -klassikolla Armaani, Juokaamme Likööri Numminen tulkitsi saksalaisia ja amerikkalaisia kappaleita ja sanoitti monet uusiksi. Neljimmäinen Veljeksistä on niistä pirteämpiä, ja tässä kuullaan live-esiintyminen Kirjurinluodolta 70-luvulta; Kulttuuri-historiaa siis. Kappaleessa ei ole juuri surua eikä murhetta: Hiton hyvin menee.Tavallaan täysin erilainen kuin tuo edellinen biisi, mutta kai näitä joku suomalainen hulluus yhdistää.


Päivä 22 - Kappale jota kuuntelet kun olet surullinen

Tässä on vähän enemmän totuuspohjaa kun noissa kahdessa edellisessä.

Minä en ole kovin usein surullinen, olenhan mieleltäni reipas ja tulevaisuuteen kirkkain miettein suhtautuva veikkonen. Mutta jos oikein harmittaa, niin eihän sitä halua kuunnella suomenkielistä ei-niin-vakavasti-itseään-ottavaa musiikkia. Silloin haluaa itse kelailla asioita päässään, päästäkseen hankaluuksista yli. Aina ei kuitenkaan halua istua hiljaisuudessa.

Instrumentaalimusiikki pelastaa. P-Piste Aavikon parhaalta levyltä Back from the Futerilta on hieno, mystinen, mutta jotenkin apea kappale. Tuntuma lähenee avaruusromua, mutta pysyy siilinjärveläisen syntikkapoppoon tyylille ominaisena. Ei tähän kyllä sen syvällisempää saa sanottua, mutta ehkä kappale puhuu puolestaan; Tai siis ei kun se oli instrumentaali.
Avatar
Keetongu
Viestit: 225
Paikkakunta: Loputtoman kuiskeen kanjoni Hervanta-Metrussa
Offline

Re: 31 päivän viisuhaaste II - The Sequel

ViestiKirjoittaja Guardian » 19 Maalis 2015, 21:25

Päivä 29 - Kappale lapsuudestasi

Tähän menisi nyt kyllä aika paljon asioita. Olen kahden vaiheilla laitanko jotain Beatleseilta, ensimmäiseltä vakavastiotettavasti fanittamaltani bändiltä, mutta jotain on vialla jos se kama ei ole teille jo täysin tuttua.

No, eivät beatlet ainoa nostalgianlähteeni ole. The Crashin kivan popahtava Lauren caught my eye(Sönkkedaa!) ei ehkä ole ihan valtavan vanha kipale, mutta kyllä minä nyt kuitenkin toisella luokalla olin kun tämä soi teknisesti ottaen kaikkialla. Toisin kuin jotkut nimeltämainitsemattomat kappaleet, joista ehkä saatoin pitää tuon ikäisenä, tästä tykkään edelleenkin.
Avatar
Guardian
hevosia hevosia
Viestit: 412
Paikkakunta: En Voi Vastata Tuohon Kysymykseen

Re: 31 päivän viisuhaaste II - The Sequel

ViestiKirjoittaja Keetongu » 29 Maalis 2015, 18:09

Nämä ovat vaikeita!

Päivä 23 - Kappale jonka haluat soitettavan häissäsi

En ole juuri miettinyt häitäni, mutta todellakin toivoisin, että ne olisivat iloiset, rennot ja huumorintajuiset juhlat; kirkkoon vihittäväksi en halua. Vaan mitä siellä soitettaisiin? Arviolta viisikymmentäkaksi prosenttia lauluista kertoo rakkaudesta. 94% niistä on tylsiä samaa asiaa toistavia mämmätyksiä, ja 5,67% semmoisia, joiden soitettua kyseinen avioliitto voisi jäädä hyvinkin lyhyeksi, vaikka ns. kauniimman sukupuolen edustaja huumorintajuista sorttia olisikin. Lopussa 0,33% on hyviä kappaleita, mutta osa niistä ei sovi kyseiseen tilanteeseen, on vähän korneja tai en tiedä niitä.

Emme siis soita rakkauslaulua.

Soittojuhlan tuova taustalla oleva lounge-yhtye tai mikälie tuo kuitenkin takuulla tunnelmaa tilanteeseen, jossa jutellaan mukavien kanssaihmisten kanssa, otetaan vastaan toivotuksia ja avataan jännittäviä häälahjoja (joista voin sanoa, että tarkan lahjalistan antaminen on törkeää, mutta niin on myös turhan krääsän ostaminen, paria kohti loukkaavaa jopa). Tälläiseen tilanteeseen olisi takuulla tuhansia jatseja, mutta ongelmana on taas se, että minä en tiedä niiden nimiä.

Siksi uusimman Aavikon julkaisun Planet Fun-Funin päätösraita Friendship onkin tilanteeseen täydellinen, letkeä taustakappale, joka on myos tarpeeksi pitkä tunnelman ylläpitämiseen.

Päivä 24 - Kappale jonka haluaisit soitettavan hautajaisissasi

On nurinkurista, että tähän keksin paljon enemmän kanditaatteja kuin edelliseen. Haluan hautajaiset jotka muistetaan, koska siinä vaiheessa en (toivottavasti!) enää muistuttamassa ihmisille olemassaolostani, koska en ole.

Monilla vakiona kuuntelemilla yhtyeilläni on monia hautajaisiin sopivia kappaleita. Tai siis hautajaisista kertovia kappaleita, jotka kääntävät asiat toisinpäin humoristisella ja nerokkaalla tavalla, joka saa vakavimmat hautajaisvieraat, luopiosiskonpojat ja pikkuserkkujen lapsenlapset ja muut nyrpistelemään nenäänsä, jos käy huonosti.

Sitten on monta Black Sabbathin rauhallista biisiä ja joku tunnetumpi hupailu, kuten Always look at the bright side of life. Hautajaisistani tulisi melkoinen musikaali!

Ehkä kuitenkin merkittävin näistä on Eläkeläisten Miksei täällä humppa soi?, joka on niin sanoituksiltaan kuin sovitukseltaan mukavaa kuunneltavaa (arkun kannen lävitse). Häntä muistakaamme ruumiinlämmöllä.
Avatar
Keetongu
Viestit: 225
Paikkakunta: Loputtoman kuiskeen kanjoni Hervanta-Metrussa
Offline

Re: 31 päivän viisuhaaste II - The Sequel

ViestiKirjoittaja Guardian » 29 Maalis 2015, 18:26

Päivä 30 - Suosikkikappaleesi tältä vuodelta (2014)

Opeth - Eternal Rains Will Come

2014 oli musiikkivuosi minun makuuni. En ole ostellut koskaan yhtä paljon levyjä kuin viime vuonna, ja siksi tämä valinta oli aika vaikea. Halusin laittaa tähän jotain joko Opethin tai Nollapisteen viimeisimmältä. Päädyn svedujen tuotokseen, koska Nollapisteen lammasooppera on sen sortin levy että mikään yksittäinen kappale ei näytä, kuinka nätti se kokonaisuus todella on.

Opeth oli minulle pitkään sellaisella kivalla neutraalilla "hyvä, mutta ei sytytä"-alueella, mutta vaadittiin viimeisin levy ja viime vuoden räjähtävin keikkakokemus että lopulta pääsin sisään. Alaselkä kiittää kahden ja puolen tunnin seisoskelusta ja korvat soivat varmaan vieläkin, mutta mitään en kadu.
Tämä Pale Communionin avauskappale menee kyllä ihan suoraan asiaan hirveästi epäröimättä, ja loppuminuuteilla ne ikuiset sateet todellakin pentele saapuvat. Siinä vaiheessa kun Åkerfeldt-sedän kitara vetää ns. "progejarrut" (Tunnetaan myös: DÄ NÄ NÄ! DÄ NÄ NÄÄ!), iskee allekirjoittaneella kylmät väreet.

Joku väittää tätä vaikeasti sisäistettäväksi bändiksi (ai mitä, onko black metal -fuusiojazz jotenkin kummallista????????), mutta tämä biisi on eri mieltä.
Avatar
Guardian
hevosia hevosia
Viestit: 412
Paikkakunta: En Voi Vastata Tuohon Kysymykseen

Re: 31 päivän viisuhaaste II - The Sequel

ViestiKirjoittaja Keetongu » 02 Huhti 2015, 22:59

Päivä 25 - Kappale joka saa sinut nauramaan

Joensuussa starttasi loppukesästä 2014 ehkä jollain tavalla Kumikamelin sivuprojektiksi laskettava Tekramütisch-duo, joka koostuu Kumikamelin ja Eläkeläisten nokkamiehestä Toppo Koposesta ja joskus muinoin kyseisissä orkestereissa soittaneesta Jukka Hyrkäksestä. Ideana oli tehdä lyhyitä ja minimalistisia biisejä, joihin kuvattaisiin videot Pohjois-Karjalan hylätyillä tanssilavoilla ja maitolaitureilla. Biisit olivat sellaisia, jotka eivät sisältönsä puolesta sopineet Eläkeläisille, ja olipa Kumikamelikin ajanut moisesta tyylistä ohi jo vuosikymmeniä sitten.

Vaikka projekti on alle vuoden vanha, se on julkaissut jo kolme "pitkäsoittoa", yhteensä yli 30 kappaletta! Levyt on tosin julkaistu vain bandcampissa ostokoodeilla.

Olen käynyt kolmella duon neljästä keikasta, ja tunnelma on ollut aika välitön. Kirjaston keikalla oli jo useita kymmeniä ihmisiä, kahdella muilla noin 30.

Uusimman levyn, nimeltään TM 3/15, biiseistä hauskimmaksi nostaisin tämän mestariteoksen nimeltä Kaivossa. Tämä 50-sekuntinen kappale kertoo dramaattisen tarinan miehen ja sammakon kohtaamisesta. Kappale soitettiin julkisesti ensimmäistä kertaa Joensuun kirjastolla; Voin sanoa että nauru raikasi. Kyseinen taltiointi on myös ostettavan levyn bonusraitana.

Kannattaa katsoa myös kappaleen Koposen tekemä musiikkivideo, joka on toteutettu stop motion -tekniikalla Bilteman väriliiduila.

Päivä 26 - Kappale jonka osaat soittaa jollain instrumentilla

Minä en ole koskaan osannut soittaa mitään millään. Ala-asteen nokkahuiluilu oli muutenkin yhtä helvettiä (kaikille), yläasteen kitararämpyttelystäkään ei jäänyt mitään käteen. Muutama vuosi sitten otin mökiltä jonkun esi-isäni rakentaman perintömandoliinin ja vaihdoin siihen kielet. Sain soitettua Humppaperhosen intron korvakuulolta, mutta muuhun en pystynyt: Maniskassa oli 8 kieltä alle kolmen sentin levyisellä otalaudalla, yritäpä nyt saada sointuja aikaan: Normaali-ihmisen sormilla ei onnistu.

Viime kesänä ostin kuitenkin venäläisen, todella omituisella napituksella menevät hanurin, joka maksoi kaksikymppiä. Palkeet vuotivat, mutta korjasin ne helposti irrottamalla ritelikön ja taivuttamalla sulkijoita pihdeillä.

Muutaman tunnin epämääräisen googeltuksen jälkeen löysin venäläisen kaavakuvan näppäimistöstä ja sain murrettua melodiapuolen logiikat. Jes! Se kuva oli tehty lyijykynällä.

Opettelin soittamaan melodiapuolella pari ensimmäistä rivin Britannian kansallislaulusta God Save The Queenista. On se nyt jotakin. Joskus pitäisi hankkia aikaa pirunkeuhkojen pumppaamiseen uudelleen.
Avatar
Keetongu
Viestit: 225
Paikkakunta: Loputtoman kuiskeen kanjoni Hervanta-Metrussa
Offline

Re: 31 päivän viisuhaaste II - The Sequel

ViestiKirjoittaja Killjoy » 05 Huhti 2015, 01:46

Päivä 27 - Kappale jonka toivoisit osaavasi soittaa

Aloitteleva pianisti sisälläni on jäänyt vähän lukkoon harrastuksen kanssa, kun jokaisessa hankitussa instrumentissa on aina ollut jonkinsorttinen valmistusvika. Jos jonakin päivänä saan hommaa jatkettua, haluan aloittaa jollain simppelillä ja jollain kauniilla. Hyvä alku voisi olla se melodia, jota tuli kelailtua kakarana VHS:ltä loputtomiin. Eli tietenkin Valon naamion pianomelodia.
Avatar
Killjoy
Technodiktator Technodiktator
Viestit: 262
Paikkakunta: МОЯГОЯ
Offline

Re: 31 päivän viisuhaaste II - The Sequel

ViestiKirjoittaja Keetongu » 18 Huhti 2015, 20:57

Päivä 27 - Kappale jonka toivoisit osaavasi soittaa


Minä en juuri osaa soitella, kuten edellisestä vastauksesta tuli ilmi. On minulla toki maniska ja outo venäläinen näppäinhaitari, mutta ne ovat vähän niin kuin öhöm, työn alla. Vajaan vuoden pituisen tauon jälkeen tartuin tuohon vetopeliin, ja bassonapit juuttui pohjaan ja soittopeli piti avata ruuvarilla että ne sai ylös, että se taas vaihteeksi siitä. Kaverini lukuisilla sähköuruilla (niitä on varmasti ainakin seitsemän! Ihme homma. Moni on hieno ja kummallinen) aina välillä improvisoin, mutta en kyllä edes muista onko korkeat äänet vasemmalla vai oikealle. Lukion musiikintunnilla soitin kerran jossain pop-kappaleessa rumpuja, mutta opettaja (kelpo mies) sanoi, että sovellun paremmin jazz-rumpaliksi, että sekin kertoo taas jotain.

Mutta!

Lukion laulukokeesta sain 8½, joten en minä ihan sävelkorvaton ole. Laulu oli Karjalaisten laulu, joka on oikeasti kaunis maakuntalaulu, ja olen laulanut sen laulukokeessa ihan ala-asteen alusta asti aina. Juhlissa sitä veisattiin paljon myös, ja pojat aina että "ikihongat hunajaa" humajamisen sijaan.

Takaisin aiheeseen.

Kappaleen tulisi olla ehkä yhteen instrumenttiin sopiva, koska on hankala soittaa useita, saati sitten samaan aikaan. (Kirjoitan tätä enkä ole vielä keksinyt kappaletta.)

Tämän sopi oikeastaan jo toinen ketjuun tuleva "matkakasettibiisi" ilmeisesti vuoden 2002 Norjanreissulle demokraattisesti äänitetyltä matkakasetilta, yhdysvaltalaisen John Spencer Blues Explosionin Bellbottoms, jonka ihmeellisiä riffejä hypettelin jo vaahtosammuttimen kokoisena. Onhan tässä toki jousisektiokin tuomassa äänialaa. Erityisesti tästä jäi mieleen kun kuuntelin tätä matkalla rippikoulun johonkin pirun tylsään jumalanpalvelukseen; Olisin vain halunnut jäädä kuuntelemaan sinisäveliä Mazdaan. Jälkeenpäin miettin olisi varmaan kannattanutkin, ja kaikilla olisi ollut kivempaa. Vaan eipä auta jälkiviisaus.

Hauska fakta: Kyseinen Orange-levy on vuodelta 1994, eli samalta kuin Eläkeläisten debyytti Humppakäräjät ja YUP:n paras TT&TT. Hyvää vuosikertaa!

Päivä 28 - Kappale joka saa sinut tuntemaan syylliseltä

On olemassa levyjä, jotka pitäisi vain hankkia, mutta ei saa aikaan. Toisin sanoen levyjä, joita ei voi vain hakea läheisestä levykaupasta. Näitä ei ole montaa, koska levyjä riittää, mutta voi arvata Porco Rosson soundtrackin kuuluvan näihin, koska se on erityisen hienoa elokuvamusiikkia ja toisaalta koska se on paras elokuva.

Kuumeisen Youtube-etsinnän päätteeksi päädyin tähän kappaleeseen "Madness", joka soi Porcon ja Fion noustessa vaivoin ilmaan Milanon kanaalista. Joe Hisaishi yhdistää tässäkin kappaleessa kauniisti draamaattisen taustan ja kevyehkön pimputtelun tavalla, jota voisi myös luonnehtia elämänmakuiseksi.
Avatar
Keetongu
Viestit: 225
Paikkakunta: Loputtoman kuiskeen kanjoni Hervanta-Metrussa
Offline

Edellinen

Paluu Yleinen keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron