Paluu Yleinen keskustelu

31 päivän viisuhaaste II - The Sequel

31 päivän viisuhaaste II - The Sequel

ViestiKirjoittaja Killjoy » 05 Joulu 2014, 00:42

Hei, muistatteko tämän? Invisionfreeltä tuttu viisuhaaste on täällä taas, jotta voimme jälleen kerran aloittaa innoissamme latelemaan musiikkimakuamme pöydälle vekkulien ohjeiden avustamana ja pudota kelkasta puolessavälissä ja jättää sen taas kesken! Joten tästä lähtee. Lista, ladies and gentlemen:

Päivä 01 - Suosikkikappaleesi
Päivä 02 - Kappale jota vihaat eniten
Päivä 03 - Kappale joka tekee sinut iloiseksi
Päivä 04 - Kappale joka tekee sinut surulliseksi
Päivä 05 - Kappale joka saa muistuttaa sinua jostakusta
Päivä 06 - Kappale joka muistuttaa sinua jostakin paikasta
Päivä 07 - Kappale joka muistuttaa sinua jostakin tapahtumasta
Päivä 08 - Kappale jonka kaikki sanat muistat
Päivä 09 - Kappale jonka tahtiin osaat tanssia
Päivä 10 - Kappale joka saa sinut nukahtamaan
Päivä 11 - Kappale suosikkiyhtyeeltäsi
Päivä 12 - Kappale bändiltä jota vihaat
Päivä 13 - Kappale josta pidät, mutta et kuuntelisi julkisesti (Guilty Pleasure)
Päivä 14 - Kappale josta kukaan ei uskoisi sinun pitävän
Päivä 15 - Kappale joka kuvaa sinua
Päivä 16 - Kappale josta pidit ennen, muttet pidä enää
Päivä 17 - Kappale jonka kuulet useasti radiosta
Päivä 18 - Kappale jonka toivoisit kuulevasi radiosta
Päivä 19 - Kappale suosikkialbumiltasi
Päivä 20 - Kappale jota kuuntelet kun olet vihainen
Päivä 21 - Kappale jota kuuntlet kun olet iloinen
Päivä 22 - Kappale jota kuuntelet kun olet surullinen
Päivä 23 - Kappale jonka haluat soitettavan häissäsi
Päivä 24 - Kappale jonka haluaisit soitettavan hautajaisissasi
Päivä 25 - Kappale joka saa sinut nauramaan
Päivä 26 - Kappale jonka osaat soittaa jollain instrumentilla
Päivä 27 - Kappale jonka toivoisit osaavasi soittaa
Päivä 28 - Kappale joka saa sinut tuntemaan syylliseltä
Päivä 29 - Kappale lapsuudestasi
Päivä 30 - Suosikkikappaleesi tältä vuodelta (2014)
Päivä 31 - Kekkonen
Avatar
Killjoy
Technodiktator Technodiktator
Viestit: 256
Paikkakunta: МОЯГОЯ
Offline

Re: 31 päivän viisuhaaste II - The Sequel

ViestiKirjoittaja Guardian » 05 Joulu 2014, 15:40

Haaste vastaanotettu. Tällä kertaa voisi tähdätä siihen että pääsisi edes puolivälin yli. Okei, kyllä minä nyt parempaankin pystyn.

Päivä 01 - Suosikkikappaleesi
David Bowie - Life on Mars

Niin pirun vaikeaa kuin onkin valita sitä yhtä kaikkien aikojen suosikkia, vastaus siihen saa jälleen yllättäen olla David Bowien tuotos. Tämä täyttää suosikkikappaleeni aukon samalla tavalla kuin Hot Fuzz suosikkielokuvani. Siitä tulee aina hyvä fiilis, mutta siitä löytää kuitenkin jokaisella omaksumiskerralla aina jotain uutta. Vaikka rehellisesti sanottuna herra Bowiella itselläänkin on ehkä tätä hienompiakin viisuja, tämä oli ensikosketukseni miehen tuotantoon joskus luojan vuonna 2003... ja nostalgia on tehokas pirulainen.
Avatar
Guardian
hevosia hevosia
Viestit: 406
Paikkakunta: En Voi Vastata Tuohon Kysymykseen

Re: 31 päivän viisuhaaste II - The Sequel

ViestiKirjoittaja Killjoy » 05 Joulu 2014, 16:19

Päivä 01 - Suosikkikappaleesi
E-Type - Paradise

Tämä oli oikeasti ihan naurettavan vaikea valinta. Toki ykkössuosikin nimeämiseksi luonnollisempi valinta olisi ollut joku Lordin Arockalypse-ajan viisuista tai vaikkapa Turmion Kätilöiden U.S.C.H., mutta koin, että jos todella haetaan numeroa yksi, valinnan pitäisi olla jonkin sortin arkkityyppi musiikkimaustani. Sellainen biisi, joka ensimmäisenä edusti sitä suuntaa, mihin nuoren Jöggen musiikkimaku lopulta muotoutuisi. Tämän löytääksemme matkaamme vuoteen 2002 ja televisiosta tulleeseen E-Typen festarikeikkaan. Paradisehan se sieltä pärähti. Ja pärähti muuten kovaa.

Sinänsä kenellekään ei varmaan teknotaustani tule yllätyksenä. Ei tämä Turmion Kätilöt -fanaattisuus ihan tyhjästä juonna, mutta Paradise oli myös (alitajuisesti) ensimmäinen suosikkikipaleeni, joka edusti tyyliltään ja rakenteeltaan sitä "täydellistä" biisiä, jonka tyyppiset kipaleet tänäkin päivänä minulla tuppaavat kolahtamaan. Alle neljän minuutin kertosäevetoinen ja nopeatempoinen biisi päheällä väliosalla. Meininki on energinen ja sen tahtiin voi tanssia. Ja tietenkin sweet sweet basso, joka hivelee korvia, jos sattuu omistamaan jonkin muun, kuin YouTube-version (kuten tämän kauniin CD-levyn, jota hivelen samalla tätä kirjoittaessani).

Musiikkividosta tosin korniusvaroitus. Tsiisus, se on ka(mala)unis.
Avatar
Killjoy
Technodiktator Technodiktator
Viestit: 256
Paikkakunta: МОЯГОЯ
Offline

Re: 31 päivän viisuhaaste II - The Sequel

ViestiKirjoittaja Guardian » 06 Joulu 2014, 01:31

[SYVÄ HENKÄYS]

Päivä 02 - Kappale jota vihaat eniten

En ole valmis tähän.
En oikeasti ole valmis tähän.

. . .

Joskus vuosia sitten olisin ehkä vastannut Valvomo - Mikä kesä, mutta se oli 2006. Siitä on jo aikaa. Siitä on jo melkein sen verran aikaa, että siitä voi vitsailla. Melkein. Nyt kappaleen ja bändin nimen voi edes mainita ilman että kymmenen orpokodin sisältö alkaa samanaikaisesti itkeä.

Alamme lähestyä sitä pistettä tätä viestiä jossa minun on ennemmin tai myöhemmin pakko linkittää tämän päivän kappale. En varsinaisesti halua tehdä sitä. Mutta kun ihminen ryhtyy 31 päivän viisuhaasteeseen, on otettava vastaan iskuja. Henkisiä, fyysisiä. Kylvettävä aromisuolaa vielä märkiville haavoille. Päivä päivän jälkeen on viisuhaastelaisen puserrettava tiensä läpi hien ja veren. Tarttuessaan viisuhaasteen toiseen päivään on laskeuduttava Tartaroksen uumeniin ja katsottava itse paholaista silmiin. Värähtämättä. Tuijotettava Perkelettä, Luciferiä tai Abaddonia tämän kylmiin mustiin enkelinsilmiin, ladottava sanansa rauhallisesti itse sielunviholliselle päättäväisyyden miekka kourassa, ja kysyttävä:

"Sinäkö tästä olet vastuussa?"

Laulu täyttää helvetin ringit. Piru värähtää taaksepäin, ja sadasta pääkallosta tehty valtaistuin kaatuu särkyen. Ensimmäistä kertaa ikuisuuksiin Pahuuden Isän kasvoilla näkyy pelko ja inho. Tuonen herra rääkäisee kauhusta, ja tuhansien syntisten kerubien kuoro laulaa tuskanvirttä tämän mukana.
"Ei!" sarvipää karjaisee avaten verenpunaisen taivaan. "K-k-kuolevainen houkka! Älä tuo synnin pesään hirviötä, joka repii todellisuuden halki. Mitä todellista helvettiä tämä on olevinaan? Onko nämä vitun sanat kirjoitettu tosissaan? 'Haluan gangsterin herkän ja vaarallisen', JUMALAUTA OIKEASTIKO?"

Vaan Jumala ei ole täällä auttamassa, ja paholainen tietää sen. Musta kyynel valuu langenneen enkelin silmäkulmasta.
"Miten tällaisia kliseitä voi edes vielä olla olemassa 2010-luvulla? Me elimme läpi ironian ja postmodernin ironian ja post-postmodernin ironian, mutta tämä ei ole mitään niistä! Tämän olemassaolo on pahempi synti kuin mikään, jonka olen kuolevaisiin aivoihinne istuttanut! JA OLEN SAANUT TARPEEKSENI."

Karmiini kajo voimistuu, ja paholainen muuttaa hahmoaan. Hiilenmusta käärme luikertelee rakoon synnin pesän tuhkaisessa maaperässä, eikä enää nouse näköpiiriin.
Tuonen enkelit tuijottavat minuun katseissaan puhdasta kauhua. Ne tietävät, että tänään loppuu yksi aikakausi, ja huomenna alkaa uusi.
Tartaroksen kruunu on vailla päätä jolla maata, mutta huomenna se saa sellaisen. Uuden hallitsijan.
Uuden hallitsijan, joka haluaa gangsterin herkän ja vaarallisen, jolla on huonoja ideoita.

Hyvää itsenäisyyspäivää.
Avatar
Guardian
hevosia hevosia
Viestit: 406
Paikkakunta: En Voi Vastata Tuohon Kysymykseen

Re: 31 päivän viisuhaaste II - The Sequel

ViestiKirjoittaja Killjoy » 07 Joulu 2014, 02:39

Päivä 02 - Kappale jota vihaat eniten
Lauri Tähkä & Elonkerjuu - Pauhaava Sydän

Jotkut asiat eivät muutu koskaan ja yksi niistä on fakta, että minä absoluuttisesti vihaan sekä Lauri Tähkän ääntä, että sanoituksia.
Yksi asia, jota on ole koskaan ymmärtänyt, on suomalaisten artistien omituinen tapa änkeä ääntään ulos varsinaisen laulamisen sijasta. Tähän ovat useimmiten syyllistyneet 2000-luvun alun naisartistit, mutta Läuri Tähkä tuo peliin suokupuolten välisen tasa-arvon koko kansakunnan kiduttamisessa.

Tämän kyseisen biisin osalta en halua mennä edes yksityiskohtiin. Mun täytyy rakastaa nää elämät roskiin. Yhtä loogista olisi laulaa siitä, kuinka sun ei välttämättä tarvitse vihata villasukkia mikroaaltouuniin. Runollisuus on okei. Sienien nauttiminen sanoitustyön aikana ei.

Ja ehkä vielä yksi asia, joka minua ärsyttää tässä niin paljon on se, että Elonkerjuu on oikeastaan ihan kelpo orkesteri. Tähkän ja Elonkerjuun lähdettyä eri teille, muuttui Elonkerjuu dramaattisesti miellyttävämmäksi kuunneltavaksi. Nämä vanhat biisit olisivat vain voineet ottaa osakseen vähän enemmän tervettä järkeä ja vähän vähemmän virnuilevaa katastrofia.
Avatar
Killjoy
Technodiktator Technodiktator
Viestit: 256
Paikkakunta: МОЯГОЯ
Offline

Re: 31 päivän viisuhaaste II - The Sequel

ViestiKirjoittaja Guardian » 07 Joulu 2014, 16:04

Päivä 03 - Kappale joka tekee sinut iloiseksi

Belle & Sebastian - Storytelling

Kenellekään ei tule shokkina, että samaistun kappaleen aihepiiriin. Yhteen lauluun on saatu vangittua luomisen ilo ja tarinankerronnan viehätys jotenkin todella positiivisella tavalla.
Avatar
Guardian
hevosia hevosia
Viestit: 406
Paikkakunta: En Voi Vastata Tuohon Kysymykseen

Re: 31 päivän viisuhaaste II - The Sequel

ViestiKirjoittaja Guardian » 08 Joulu 2014, 19:17

Päivä 04 - Kappale joka tekee sinut surulliseksi

Tämä oli ehkä vaikein tähän asti, sillä surullisuus ja haikeus eivät ole minusta sama asia. Jos jokin kappale tekisi minut oikeasti surulliseksi, lopettaisin sen kuuntelemisen heti alkuunsa. Eikä ole sellaista tullut oikeasti vastaankaan.
Päädyin siis enemmänkin jälkimmäiseen.

Steven Wilson - Drive Home
Kestin jopa kolme päivää ilman että laitoin kappaleen jossa Steven Wilsonilla oli näppinsä. Hyvä minä!
... huomattavasti parempi kuin saldoni David Bowien kanssa.

Miten tätä voi sitten edes kuvailla? Kaksi sanaa kelpaa, ja ne olkoot "riipivä" ja "kaunis". Tarina vetää mukaansa joka ikinen kerta. Olen yhdistänyt kappaleen ja tarinan sen takana päässäni niin vahvasti, että en voi oikein olla eläytymättä siihen. Vielä yksi sana, ja se on "katkeransuloinen". Harvoin musiikkivideo ja kappale tukevat toisiaan näin täydellisen hienolla tavalla.
Avatar
Guardian
hevosia hevosia
Viestit: 406
Paikkakunta: En Voi Vastata Tuohon Kysymykseen

Re: 31 päivän viisuhaaste II - The Sequel

ViestiKirjoittaja Killjoy » 08 Joulu 2014, 21:24

Päivä 03 - Kappale joka tekee sinut iloiseksi
Kongos - Come With Me Now

Tässäpä yksi aikojen parhaista "slap in the face" -kipaleista. Motivoiva, rytmikäs ja täydellinen pistämään liikettä töppösiin tahmeinakin päivinä. C-osan harmonikka on hilpein asia koskaan ja sanoituksiin minun ei tarvitse edes ottaa kantaa. Plussapisteitä myös hyvästä videosta.
Avatar
Killjoy
Technodiktator Technodiktator
Viestit: 256
Paikkakunta: МОЯГОЯ
Offline

Re: 31 päivän viisuhaaste II - The Sequel

ViestiKirjoittaja Guardian » 09 Joulu 2014, 18:55

Päivä 05 - Kappale joka saa muistuttaa sinua jostakusta

Coheed and Cambria - Welcome Home
Hyvä ystävä johon ei ikävä kyllä tule pidettyä enää sen kummemmin yhteyttä pitää bändistä, ja esitteli sen minulle. Ei tässä sen diipimpää henkistä yhteyttä ole. Hyvä viisu.

Joku saattaa muistaa jonkun postapokalyptisen animaatioelokuvan trailerista joltain vuodelta joskus, emt.
Avatar
Guardian
hevosia hevosia
Viestit: 406
Paikkakunta: En Voi Vastata Tuohon Kysymykseen

Re: 31 päivän viisuhaaste II - The Sequel

ViestiKirjoittaja Guardian » 10 Joulu 2014, 19:01

Päivä 06 - Kappale joka muistuttaa sinua jostakin paikasta

Jarkko Martikainen - Jokainen sotilas on vihollinen

2012-2013 never forget never forgive
Avatar
Guardian
hevosia hevosia
Viestit: 406
Paikkakunta: En Voi Vastata Tuohon Kysymykseen

Re: 31 päivän viisuhaaste II - The Sequel

ViestiKirjoittaja Guardian » 11 Joulu 2014, 19:08

Päivä 07 - Kappale joka muistuttaa sinua jostakin tapahtumasta

Kesä 2002. Vuokra-auto. Ulkolämpötila viileät 30 astetta, sisälämpötila suurinpiirtein samat. Ilmastointi ei ole asia. Sisälämpötila nousee jonnekin sinne 451 fahrenheitiin. Vaatteet liimautuvat ihoon. Kokis lämpenee. Koira haukkuu. Edessä kulkeva karavaanarijono hidastaa vauhtinsa 30 kilometriin tunnissa. Kenelläkään ei ole hauskaa.
Autoradio ei kovin yhteistyökykyinen. Ainoa toimiva kanava koko matkalla on jostain syystä rrrratio Nnnnnovaaa.


Aina silloin kun sieltä ei tule Moonlight Shadow tai muistella veristä miestä silloin Marjaniemessä, sataa miehiä. Halleluuja. Sataa miehiä.

Keskellä ei niin mitään. Matkalla jonnekin. Todennäköisesti Lappiin.

Ei muistikuvia.
Avatar
Guardian
hevosia hevosia
Viestit: 406
Paikkakunta: En Voi Vastata Tuohon Kysymykseen

Re: 31 päivän viisuhaaste II - The Sequel

ViestiKirjoittaja Killjoy » 11 Joulu 2014, 20:30

Päivä 04 - Kappale joka tekee sinut surulliseksi
Cryoshell - No More Words

Yhdyn Geehen siinä, että varsinaisesti surulliseksi tekevää kappaleta tuskin on olemassa. Haikeus on toden totta päivän sana. Ja sitä pääsee edustamaan varmaan kaikille täällä tuttu Cryoshell.

Minä olen aina ollut pianomusiikin ystävä. Se kulkee hieman suvussa ja taidankin itse edustaa vähemmistöä, kun en kyseistä vempelettä (ainakaan vielä) soita. Eipä tässä kipaleessa sen ihmeempiä ole. Kauniin haikea kappale Loren aina yhtä kauniilla äänellä höystettynä on parasta tunnelmanluojaa, mitä hakea saa. Sopii erityisesti tänne Suomen masentaviin pimeisiin iltoihin.
Avatar
Killjoy
Technodiktator Technodiktator
Viestit: 256
Paikkakunta: МОЯГОЯ
Offline

Re: 31 päivän viisuhaaste II - The Sequel

ViestiKirjoittaja Guardian » 14 Joulu 2014, 18:35

Ei, en luovuttanut. Helsinki-visiittini ei tarjonnut aivan valtavasti tilaisuuksia päivittämiselle.

CATCHING UP TO DO!!!
Päivä 08 - Kappale jonka kaikki sanat muistat
Plutonium 74 - Ruisleipää ja lakipykäliä
Tähän olisi mennyt aika moni muukin biisi, mutta juuri perjantaina minulla oli suunnattomia vaikeuksia saada tätä pois päästäni.
Seuraava!

Päivä 09 - Kappale jonka tahtiin osaat tanssia
John Cage - 4'33
ha ha ha ha ha ha haa

Seuraava!
Päivä 10 - Kappale joka saa sinut nukahtamaan
Bass Communion - Dwarf Artillery
Steven Wilsonin rytmimusiikkikokeilu Bass Communion on hädin tuskin perinteisessä mielessä musiikkia. Jos se jotain kuitenkin on, niin aivan käsittämättömän rentouttavaa. Suosittelen kokeilemaan.
Avatar
Guardian
hevosia hevosia
Viestit: 406
Paikkakunta: En Voi Vastata Tuohon Kysymykseen

Re: 31 päivän viisuhaaste II - The Sequel

ViestiKirjoittaja Killjoy » 15 Joulu 2014, 19:17

En edes yritä survoa useampaa viisua samaan kasaan. Matelen hitaasti perässänne.

Päivä 05 - Kappale joka saa muistuttaa sinua jostakusta
Emilie Autumn - Girls! Girls! Girls!

Läheinen ystäväni on tämän rallattajan suuri fani, enkä itsekään pistä menosta lainkaan pahakseni. Harvinaisen simppeliä, eikös.
Avatar
Killjoy
Technodiktator Technodiktator
Viestit: 256
Paikkakunta: МОЯГОЯ
Offline

Re: 31 päivän viisuhaaste II - The Sequel

ViestiKirjoittaja Guardian » 15 Joulu 2014, 23:14

Päivä 11 - Kappale suosikkiyhtyeeltäsi

Tämän miettimistä olen vähän yrittänyt vältellä. Suosikkiyhtyeet vaihtuvat ajan kanssa. Oikeastaan lähes kaiken aikaa.
No, mennään tämänhetkisellä.

Porcupine Tree - Start of Something Beautiful

Kukaan ei ylläty. Piikkisikapuu on itselläni pysynyt jo pari vuotta tasaiseen tahtiin kuuntelulistojeni kärjessä enkä näe, että asia olisi muuttumassa joskus pian. Tämä oli ensimmäinen bändiltä kuulemani kappale, ja kuten aivan liian usein kaikessa, nimi oli enne. Vaikka se ei bändin paras kappale olekaan, pääsee se minun listoillani ehdottomasti viiden parhaan kärkeen. Ja kun tämä kappale oli se portti, jonka kautta herra Wilsonin tuotantoon pääsi vihdoin astumaan, se on erityisen lähellä sydäntä.

STEVEN WILSON -LASKURI : 3
Avatar
Guardian
hevosia hevosia
Viestit: 406
Paikkakunta: En Voi Vastata Tuohon Kysymykseen

Re: 31 päivän viisuhaaste II - The Sequel

ViestiKirjoittaja Killjoy » 16 Joulu 2014, 20:53

Päivä 06 - Kappale joka muistuttaa sinua jostakin paikasta
Udo - Steelhammer

Kuopio, kesä 2013. Kuuden tunnin kuvaussession herra Dirkschneiderin kanssa ja illalla vielä herran kanssa kuopiorockin päälavalle. Parhaat ystävät ja mukavimmat työkollegat reissussa mukana. Päivällä aiemmin studiokierros Turmion Kätilöiden kanssa. Jos joku oli elämäni paras viikonloppu, niin se oli se. Tämä viisu raikasi repeatilla kuvauspakussa paluumatkan ajan. Aijai.
Avatar
Killjoy
Technodiktator Technodiktator
Viestit: 256
Paikkakunta: МОЯГОЯ
Offline

Seuraava

Paluu Yleinen keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron