Paluu Taide ja tuotokset

Aikamme suurin elokuvaohjaaja

Aikamme suurin elokuvaohjaaja

ViestiKirjoittaja Kapura » 11 Tammi 2017, 00:01

Piilotin kaikki matatupaskat, jotta niistä ei herää kysymyksiä, kun alexandarstubbpista tulee maailman suosituin YouTube-kanava irstaiden elsanna-rekursioinsestianimaatioiden ansiosta; tässä kätevä soittolista kaikesta kahdeksasta. (Poika ja Kani jäi epähuomiossa lataamatta Suuressa Matatuarkeologiaoperaatiossa)

Ja siitä puheenollen... siellä saattoi olla myös jopa ENNEN JULKAISEMATONTA MATERIAALIA?????? H Y P E

(ehkä teen myös muuta hauskaa, kuten Mafia Pommi Special Editionit)
sometimes / i like fruit snacks
out by / the train tracks
a juice box / and headphones
i enter / the juice zone
Avatar
Kapura
Viestit: 250
Paikkakunta: Kanila

Re: Aikamme suurin elokuvaohjaaja

ViestiKirjoittaja Matoro TBS » 12 Tammi 2017, 13:26

Katsoimme Pojan ja kanin, ja täytyy sanoa, että se rikkoi monia elokuvataiteen peritneisiä traditioita ja kliseitä todella oivaltavasti. Seuraa yksityiskohtia juonesta, joten mikäli et ole kyseistä elokuvaa nähnyt, katso se ensin ja lue tämä vasta sitten.

Tapa, miten Pojan ja kanin toinen nimikkohahmoista - poika - yksinkertaisesti kuolee jo ennen elokuvan puoliväliä on hyvin vaikuttavaa. Olemme tottuneet siihen, että päähenkilöt joko selviävät tai kuolevat dramaattisesti lopussa - mutta ei, matatu ei sorru niin kliseiseen käsittelyyn. Poika kuoli kanin raatelemana, vailla suurta draamaa. Tavallaan se saa kiinni jostakin syvältä maailman olemuksesta - ikäviä asioita tapahtuu, eikä niille aina voi mitään.
Tämä asettaa elokuvan kanin mielenkiintoiseen valoon. Kani vaikuttaa päämäärättömältä tappajalta, ja siitä huolimatta hän on selvästi elokuvan päähenkilö. Oikeastaan Poika ja kani on enemmänkin Godzilla-tyylinen hirviöelokuva, mutta paljon moraalisesti monimutkaisemmalla sanomalla. Kani ei ole ihmisten luoma, kuten Godzilla on, eikä siihen juuri liity moraalista opetusta vaikkapa säteilyn haitoista, tai siitä, että ihmisen ei pitäisi leikkiä jumalaa. Kani vain on. Kani on olemassa ja tuhoaa. Edustaako kani ihmisluonno syvintä syöveriä, eläimellistä hordika-petoa joka elää tuhotakseen? Vai onko kyseessä transdimensionaalinen olento, joka on yksinkertaisesti meidän (ja alienien) käsityskykymme yläpuolella?
Muuten suoraviivaiselta katastrofielokuvalta näyttävä juoni saa lopun, joka jää varmasti hämmentämään miljardeja elokuvafaneja läpi ajan, hyvin 2001: Avaruusseikkailun hengessä. Kani tapaa toisen kanin - mutta tämä kani on olemukseltaan täysin erilainen. Tämä kani on rauhallinen ja oikea, ei psykoottinen ja palikoista tehty. Kuvastaako se kania löytämässä itsensä? Onko kanilla ollut väärä käsitys kanina olemisesta, ja vasta lopussa hän ymmärtää, että vaikka citykanit tuhoavat pensaita, ne ovat silti kaneja?
"We've always defined ourselves by the ability to overcome the impossible. "
Avatar
Matoro TBS
Historiahirnahdus Historiahirnahdus
Viestit: 425
Paikkakunta: Vorsa


Paluu Taide ja tuotokset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron