Paluu Klaanon-keskustelu

Hitchhiker's Guide to Klaanon 2

Re: Hitchhiker's Guide to Klaanon 2

ViestiKirjoittaja Pave » 12 Joulu 2014, 15:51

Haluaako joku kirjoittaa vähän laadukasta klaanonia jollakin shaasaalilla?


Kuva
Elämä ei ole minunlaisia varten
Avatar
Pave
Viestit: 168
Paikkakunta: Hell

Re: Hitchhiker's Guide to Klaanon 2

ViestiKirjoittaja Dr.U » 22 Joulu 2014, 11:39

Olen kehitellyt tässä Metru Nuille vähän juttuja, joita en ole vielä kuitenkaan saanut kirjoitettua Klaanoniin. Osa näistä olen kirjoittanut ehkä joskus valmiiseen viestiini, jonka valmiiksikirjoittamisen esteenä on vain oma Klaanonin lukemiseni. Onneksi tulevat joulun pyhät olen porukoiden luona Keuruulla ja otan tabletin mukaan, eli silloin on aika ja paikka lukea Klaanonia.

Koska MNOG on hieno asia ja Nuparulla on jo suhteellisen iso rooli Vahkien keksijänä ajattelin että po-matoralainen ylimielinen veistäjä Hafu olisi perustanut firman tuolla kommunistisessa yhteiskunnassa, koska ne tarvitsevat tuloja myös ulkomailta. Hafu's Original tuottaa toimintafiguureja, joita myös nähtiin MNOGssa siellä Po-Koron satamassa. Metru Nuin uusi poliittinen johto on antanut luvan rahastaa uskonnon tunnusmerkeillä, kuten Punaisen tähden kahvina, Bohrok energiajuomina ja muina mainitakseni joten olisi loogista, että ne ovat tehneet rahaa myös Metru nuin suursodalla ja Toa Mata-legendalla. Jälkimmäisen takia Bionicle G2 olisi uusi tuotesarja vähän kuin Marvelin Thor ja Loki, oma näkemys jumalhahmoista joiden avulla tehdään leluja ja muuta krääsää.

Sitten toiseen aiheeseen. Karaparin lajiin eli titaaneihin. Mielessäni oli vähän semmoinen näkökulma että niiden kulttuurissa olisi vähän Temppeliherramaisia piirteitä. Näkisin myös että syy miksi Carapar luotti Takadoxiin niin paljon oli se, että ne olivat paljon kanssakäymisissä keskenään tai palvoivat ainakin osaa samoista entiteeteistä (vrt. paavi antoi valtaa Temppeliherroille).
"Come on Ace! We have a work to do!"
Avatar
Dr.U
Viestit: 219
Paikkakunta: Feterra-Asema

Re: Hitchhiker's Guide to Klaanon 2

ViestiKirjoittaja Dr.U » 09 Tammi 2015, 01:40

Uusi maailmanrakennusehdotus: Nocturnin laji olisi nimeltään Akshikromidi eli Kromin rohkeat jälkeläiset. Ne ovat isoja Amphibeja Tren Kromin jälkeläisiä ja Nocturn vaikutti isolta sammakkovauvalta joka on liian voimakas.
"Come on Ace! We have a work to do!"
Avatar
Dr.U
Viestit: 219
Paikkakunta: Feterra-Asema

Re: Hitchhiker's Guide to Klaanon 2

ViestiKirjoittaja Matoro TBS » 09 Tammi 2015, 07:47

+1 tykkäys Umbran ideoihin.

Akshikromidien ja kromidien tekeminen sukulaislajeiksi selittäisi paljon niiden yleisestä lonkeroisuudesta. Kenties historiallisesti matoran-lähteissä puhuttaisiin pohjois- ja etelänomadeista. Akshikromidit tosin ovat varmaan aika vähäisiä nykyään, kun mitä nyt Nocturn vahingossa niiden saaren ja vähän muuta.

... tuli mieleen hieno yhteneväisyys niiden ja Klaanin saaren välillä. Mitä jos kummallakin saarella vieraili kuolevainen maailman totuuksia etsivä olento (Profeetta), löysi jotakin voimakasta (kuten Nimdan), aiheutti katastrofin ja katosi piileskelemään? Mitä jos Nocturn oli profeetta, joka aiheutti saaren tuhoutumisen Nimdan sirulla, ja Ritarikunta vangitsi hänet tästä syystä? Siru saattoi olla Alfa, joka sittemmin päätyi steltiläisten piraattien haltuun.
"We've always defined ourselves by the ability to overcome the impossible. "
Avatar
Matoro TBS
Historiahirnahdus Historiahirnahdus
Viestit: 420
Paikkakunta: Vorsa

Re: Hitchhiker's Guide to Klaanon 2

ViestiKirjoittaja Guardian » 09 Tammi 2015, 12:42

Nokturnin uusiotulkinta on ihan kiva, mutta en välttämättä lähtisi vetämään hahmokonseptia iiihan noin rajusti sirkkelin läpi. Lisäksi vaikka tavallaan pidän Nimda-ideasta, en halua tehdä siruille noin näkyvää historiaa. On syynsä sille, miksi juuri tämä niistä kaikista legendaarisista naamioista on pysynyt varjoissa ja teillä tietämättömillä halki historian.
Lisäksi olen aina pitänyt siitä, että Nocturn nyt vain sattui olemaan niin naurettava muskelimasa että sai saaren halki ilman taikakaluja.
Avatar
Guardian
hevosia hevosia
Viestit: 382
Paikkakunta: En Voi Vastata Tuohon Kysymykseen

Re: Hitchhiker's Guide to Klaanon 2

ViestiKirjoittaja Dr.U » 09 Tammi 2015, 18:18

Minusta Akshikromideille voidaan tehdä ihan omanlainen sivilisaatio jonka ei ole pakko olla Nimda-lähtöinen. Ne kun asuvat aika kaukana Nimdan vaikutuspiiristä.
"Come on Ace! We have a work to do!"
Avatar
Dr.U
Viestit: 219
Paikkakunta: Feterra-Asema

Re: Hitchhiker's Guide to Klaanon 2

ViestiKirjoittaja Dr.U » 13 Tammi 2015, 22:58

Olen tässä illan mittaa tehnyt BZPn Tolkienin Matoran-sanakirjan pohjalta jotain selityksiä siitä mitä Klaanonin hahmojen nimet voisivat tarkoittaa tai mistä ne voisivat olla lähtöisin. Osa näistä on varsin osuvia ja osa todella outoja. http://www.bzpower.com/board/blog/732-in-a-hole-in-the-ground-there-lived/?cat=232&st=10 On blogiposti aiheesta, josta näkee koko sanakirjan.

Kepe
kē |n.| whole(ness); regeneration, restoration
pe |stm.| carve, chip; carving, sculpting, paring dow

Make
ma “mastery, control”
kē |n.| whole(ness); regeneration, restoration


Domek
du “extension, scope, reach; influence”
met |n./stm.| upper-part, head; primary system
ka: spirit, power


Tawa
Ta: courage, ability, leadership
wa |adj./stm.| wide, great, large

Gekko
gheku “fortune, luck"

Helmeka
hel (< hā-el) “security; lit. ‘sense of protection’
met: head, mind
ka: spiritMetorakk

meto |n.| mind-brain, mental system [meto < met-ō, from met “head; mind” and the nounal particle ō]†
rak |n./stm.| extreme wildness, lawlessness, violence; menace, scourge [rak < ra-ak, from ra “wild(ness), untamed” and the intensive particle -ak. Variant form: rakk (Skakdi dialect)]


Sheelika
She = whisper, silence
el |stm.| finding, seeking/searching; detection, sense [etymology uncertain; possibly augmented from the elemental stem le - FD: MN#2]
lhī |adj.| virtuous, good, noble; fulfilling-duty/function
ka = spirit


Nurukan
Nu = Hidden, unseen, Secret
ru |n./adj./stm.| orientation; oriented toward; intention
ka |n./stm.| (non-elemental) power, force, energy; ability, (creative) potential [ka < kā. Variant form: ca]


Klaanon Rope

ka |n./stm.| (non-elemental) power, force, energy; ability, (creative) potential [ka < kā. Variant form: ca]
-la |p.| good, excellent (modifying particle) [etymology uncertain; possibly la < li-hā, from the primeval modifying particle li and the stem hā “protection, peace/calm, systems-normal”]
nyn |n.| hidden/secret one(s) [nyn < ny-ān, from ny “hidden, unseen, secret” (variant of nua, see entry) and ān “being, individual”]

rho |n./stm.| line, edge, boundary [etymology uncertain; Variant forms: ro, rō]
pe |stm.| carve, chip; carving, sculpting, paring down [pe < peu < pau, derived from the elemental stem po “elemental stone” (see entry) via u-modification]


Suga
Su: elemental plasma
ga: peace, calm, settledness; tranquil, settled, undisturbed


kapura |n.cmpd.| wise and powerful friend [kapura < ka-pu-rua, from ka “power(ful), force, ability”, pu “friend, ally”, and rua “contemplation, stillness, wisdom”]

matoro
|n.| mastery of words, word-master [matoro < mat-oro, from ma(t) “mastery, control; master” and oro “word(s)”]


Mexxi
maxi “enforcement, pacification, peacekeeping”

Same
sa |stm.| hungering, desiring [sa < sā, from the stem sā “hungering desiring”. Variant forms: sā, -so (ā > ō / _#)
me(t) |n./stm.| upper-part, head; primary system [etymology uncertain; undoubtedly related to the coeval stems ma(t) “mastery, control” and atu “mind, will”, as well as the stem mi “up, upward, above” (see entries)]


Käytän itse tuota sanakirjaa kun yritän keksiä hahmoilleni tai paikoilleni nimiä. Suosittelen teitäkin käyttämään sitä joskus. Osa noista voi olla ihan pöljiä, mutta itse löysin aika monta osuvaa.
"Come on Ace! We have a work to do!"
Avatar
Dr.U
Viestit: 219
Paikkakunta: Feterra-Asema

Re: Hitchhiker's Guide to Klaanon 2

ViestiKirjoittaja Matoro TBS » 27 Touko 2015, 17:55

Suuren Hengen uskosta oli puhe, ja näistä MNOG2:sen esittelemistä jutuista. Vähemmistä hyveistä (erotuksena Kolmesta Hyveestä) ja "kuolemansynneistä". BS01:ssa näyttäisi olevan kaikille näille osoitetut "arvoituksetkin". Tulkinnat ovat tervetulleita.

Vastuuntunto (myös rohkeus) - Pelko.

Puhtaus (mielen kirkkaus) - Myrkky (mielen korruptio, pahat ajatukset?)

Usko (luottamus) - Pirstaloituminen (epäyhtenäisyys, epäluottamus, yhtenäisyyden puute).

Luominen - Tuho.

Työ (myös vauraus) - Nälkä (himo, ahneus).

Rauha - Viha.
"We've always defined ourselves by the ability to overcome the impossible. "
Avatar
Matoro TBS
Historiahirnahdus Historiahirnahdus
Viestit: 420
Paikkakunta: Vorsa

Re: Hitchhiker's Guide to Klaanon 2

ViestiKirjoittaja Pave » 28 Kesä 2015, 17:55

Elikkä. Viimeaikoina on tullut pohdittua hieman maailmanrakennusasioita useiden ihmisten kanssa, joten ajattelin ehdotella niitä tännekin.

Krikciteistä:
- Eri sukupuolta olevien krikcitien ruumiinrakenne ja jonkinlaiset hypnoosivoimat voivat vaihdella aika radikaalisti. Krikcitin sukupuoli ilmenee nimen jälkiliitteenä, esim. dox.
- Krikcitien päävientituote ja erikoisuus on Tren Krom -joen simpukoiden helmet, joita krikcitit vaihtavat muiden Etelämantereen ja Länsisaarien asukkaiden kanssa muihin tuotteisiin.
- Krikcitit elävät tiiviissä luostariyhteiskunnissa, jossa munkit tekevät työtään mietiskelynsä ohessa. Suurin osa työskentelee luostarien pelloilla, kalastaa helmiä tai tekee käsitöitä.
- Krikciteillä on uskonnollisia pakkoavioliittoja. Krikcitit eivät normaalisti ole immuuneja toistensa hypnoosille, mutta jos kaksi krikcittiä huomaa olevansa immuuneja toisilleen, heidät vihitään yhteiseloon. Krikcitpareille voisi minusta muodostua jonkinlainen psyykkinen side ja kymmenien vuosien yhteiselon jälkeen he ovat mieleltään käytännössä yksi olento. Krikcit-luostarien johtajat ovat yleensä vanhoja sirkkapariskuntia.

Kromideista:
- Kromidien kehot ja niiden nahka kovettuvat kuollessa. Koska kromidiuskonnon mukaan kromidit syntyvät uudelleen, ei kuolleiden soturien ruumiilla ole mitään hengellistä arvoa. Kromidit voivat siis uudelleenkäyttää kuolleiden toveriensa ruumiit ja tehdä niistä lujia nahkahaarniskoita.
- Kromideilla on taipuisat rustorangat, joka hajoaa sinisiksi säikeiksi lihan kovettuessa. Tällöin rustosta voidaan kutoa kangasta, josta paimentolaisten teltat tehdään.
- Kromidien veri höyryää, kun sitä vuotaa haavasta. Hauska yksityiskohta.
Elämä ei ole minunlaisia varten
Avatar
Pave
Viestit: 168
Paikkakunta: Hell

Re: Hitchhiker's Guide to Klaanon 2

ViestiKirjoittaja Manfred » 28 Kesä 2015, 18:44

Allekirjoitan kaiken, mitä Pave ehdotti.
Kuva
Avatar
Manfred
Technodiktator Technodiktator
Viestit: 173
Paikkakunta: Ei enää Lappi eikä pohjoinen
Offline

Edellinen

Paluu Klaanon-keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron