Paluu Klaanon-keskustelu

Klaanon-vuosikatsaus 2016

Klaanon-vuosikatsaus 2016

ViestiKirjoittaja Kapura » 06 Tammi 2017, 00:39

Ajattelin postata omia mietteitäni Klaanon-vuodesta 2016 kokonaisuudessaan hahmotopiciin, mutta tätä aihetta voisi olla hauskaa tarkastella laajemmaltakin näkökulmalta! Piti olla ns. hiljaisempi vuosi, mikä ehkä pitää paikkansa verrattuna vuoden 2015 järkyttävään ropepurkaukseen, mutta ehti nytkin tapahtua vaikka mitä. Pistäkääpä vaikkapa seuraavilla apukysymyksillä top 3 tai top 6 tai muu listaus muotoa top n, missä n on kiva luku.

HAUSKIN VIESTI 2016: Taisi olla vähän "hahmot kävelevät ympäri Klaania erinäisissä masennustiloissa"-vuosi, mutta naurattiko silti???

KUUMOTTAVIN VIESTI 2016: Se toinen klassinen Klaanon-viestien arviointiakseli.

PARAS VIESTI 2016: Varmaan ilmiselvä; viestien arviointia kokonaisuutena, joka sisältää kaiken onnistuneimmasta proosasta villeimpiin kokeellisiin tarinankerrontamenetelmiin. Sori, ei saa laittaa Kissabion ystävänpäivää, se tuli 2015!

PARAS JUONIKUVIO 2016: Eipäs syrjitä sellaisia juonia, jotka eivät tänä vuonna saavuttaneet sellaista kliimaksia, joka olisi ehdolla parhaaksi viestiksi!

PARAS HAHMO 2016: Saa lähestyä parhaan hahmokehityksen tai hienoimpien hahmohetkien kautta.

PARAS KÄÄNNE 2016: Mikä yksittäinen twisti tai vaikkapa hahmokuolema sai rusinasi rasahtamaan eniten???

Laitan omat myöhemmin. Laittakaa tekin jossakin aikajanan pisteessä; voi olla ihan hauska perinne ja tervetullutta vertaisarviointia!
sometimes / i like fruit snacks
out by / the train tracks
a juice box / and headphones
i enter / the juice zone
Avatar
Kapura
Viestit: 250
Paikkakunta: Kanila

Re: Klaanon-vuosikatsaus 2016

ViestiKirjoittaja Kerosiinipelle » 06 Tammi 2017, 00:41

Uusi formaatti Klaanin Gaalalle???

laitan omani myöhemmin
Avatar
Kerosiinipelle
Technodiktator Technodiktator
Viestit: 99
Offline

Re: Klaanon-vuosikatsaus 2016

ViestiKirjoittaja Guardian » 06 Tammi 2017, 01:40

Poikkeuksellisesti en laitakaan omaani myöhemmin, vaan välittömästi!

HAUSKIN VIESTI 2016: Niin paljon kuin lähes hävettääkin myöntää, Heporintin arvoitus. Jollain pölyhiukkasenohuella veitsenterällä parikymmentä sivua horjuttuaan tämä pölhöys sai minut räjähtämään järkyttävän kovaan nauruun viimeisen kuvasarjan kohdalla. Tuntuu että tällainen absurdismi toimii usein jopa parhaiten silloin, kun vitsiä tai suurta jekkua ei oikeastaan edes olekaan, ja hulluus voi työskennellä haluamallaan tavalla ilman punchlinen rajoituksia.
Kunniamaininnat: Kirje, keskustelu ja lupaus, Kysymykset, kaipuu ja kaiku. Sotaa varten ystävät ovat -kokonaisuuden pintakerros.

KUUMOTTAVIN VIESTI 2016: Tulinoidan mestari, ja tämän pystyn sanomaan täysin epäironisesti siitäkin huolimatta, että tiesin mitä siinä tulisi tapahtumaan. Matoro onnistui luomaan sanalla sanoen hyytävän noir-tunnelman, ja olen huomannut palaavani tämän paketin pariin kerta toisensa jälkeen ihan vain saadakseni noille niskavilloille vaihteeksi vähän liikettä.
Kunniamaininnat: Työläiset - lyhyt reportaasi, Kaaoksen valtakunta, Utopia 1.

PARAS VIESTI 2016: Jälleen omalta osaltani Tulinoidan mestari, kaikista yllä mainituista syistä ja vielä enemmästä.
Kunniamaininnat: Kuiskauksia yöhön, Pidit pimeän poissa, Neuvonpitoa zakazlaiseen tapaan IV.

PARAS JUONIKUVIO 2016: Kultti, kummitus ja kuumotus -kuvio! Vaikka tämä ei edennyt kovinkaan paljoa, pysyi se minulla tiukasti mielessä koko vuoden ajan, ja haluaisin nähdä siihen jatkoa mahdollisimman pian. Olkoonkin että Sulfreyn ja nui-korolaisten Paha Kultti paljastui vain pölhöksi marjamehukerhoksi, se ei tarkoita ettei mehukerhon löytäminen olisi silti ollut valtava askel eteenpäin. Se, että meillä on sitten Klaanissa Profeetta-kultisteja jotka ovat A: harmittomia ja B: todennäköisesti yhteistyökykyisiä, on valtava etu sankareillemme noin informaatiopoliittisesti. Töihin, Kepe! Kuulustelemaan siitä!!!
Kunniamaininnat: Umbra ja Sheelika. Killjoy. Utopia.

PARAS HAHMO 2016: SUPER TOA SANTOOOOOOOOOOR. Luchador-toan pienet mutta helvetin äänekkäät hetket Teboilin kaaoksen keskellä hurmasivat minut hahmolle aivan liian nopeasti, ja kertoo kyllä jotain hyvää, että sen mietteet eivät pilanneet vakavampaa loppupuoliskoa ollenkaan, vaan vain ehostivat sitä.
Kunniamaininnat: Harkel. Glennhu. Mercura.

PARAS KÄÄNNE 2016: Ehkä vähän huijaamista, mutta eräänä hetkenä Vihdissä kesäkuussa Joiku veti kesken armeijoidemme kohtaamista esille sellaisen yksikön, joka räjäytti bullshit-mittarini lopullisesti.
Jos puhumme kuitenkin viesteistä, jotka ovat jo olemassa emmekä vain sellaisista, jotka vasta pelattiin oudolla Lego-Warhammerilla, väitän Joikua ihan yhtä syylliseksi. Vaikka Kaksityisetsivästä on jo vuosi, en ole tainnut vieläkään päästä ihan täysin yli XIANTOS ON VAHKI VA -twististä. Kiitti siitä Joiku. Pala helvetissä Joiku.
Kunniamaininnat: "PAHA PORMESTARI OLIKIN VAIN VERONKIERTÄJÄ 2: OLIKIN VAIN VERONKIERTÄJÄ HARDER". Umbra kutsuu matoran-Uun naamion Suvastaan.
Avatar
Guardian
hevosia hevosia
Viestit: 385
Paikkakunta: En Voi Vastata Tuohon Kysymykseen

Re: Klaanon-vuosikatsaus 2016

ViestiKirjoittaja Matoro TBS » 06 Tammi 2017, 11:51

Mahtava ajatus tämä topic - vähän kuin gaala ilman kiusallista henkilönpalvontaa. Lisäksi, Gee, olen otettu!
Olipas meillä vähän viestejä 2016. Tekee kieltämättä listaamisen helpommaksi.

HAUSKIN VIESTI 2016: Ehdottomasti Nimeämispäivä 2016 eli Guartsupukki ja Manurumpu. Sen viestin absurdi mutta silti todella vakavastiotettava tapa kuvata maailmaa makuta-psyyken läpi on hauskimpia asioita, joita olen lukenut.
Kunniamaininta Hyvissä Höyryissä kanssa, ihan puhtaasti tämän takia.

KUUMOTTAVIN VIESTI 2016: Jaa-a. Minun on pakko sanoa, että Heporintin arvoitus, koska pelkästään se, että tuo viesti on tehty, tarkoittaa, että Kapuralla on jokin suunnitelma, joka vaatii tuota viestiä pohjustukseksi tai jotakin. Sen pelkkä olemassaolo saa aikaan hyytävän epävarmuuden tulevasta. Jos tuollainen viesti voi olla, mihin sairaaseen se matatu-juoni oikein voikaan edetä? Hui, ihan pelottaa.
Kunniamaininta Hyvissä Höyryissä olevalle Abzumon kapselille sekä Utopioille.

PARAS VIESTI 2016: Paras viesti? No jo on kategoria. Paras viesti oman kokemukseni perusteella? Teknisesti paras viesti? I'll go with Pidit pimeän poissa, joka on minusta yksinkertaisesti loistavan onnistunut viesti, eikä myöskään pituudella pilattu. Fiktiossa on monesti epäonnistuttu surun kuvaamisessa - etenkin, kun lukija tietää, että surtava hahmo onkin elossa - mutta kyllä Umbran hautajaiskuvaus saa liikuttumaan siitä huolimatta, minkä koen olevan suuri saavutus.
Kunniamainintana Guartsupukki ja Manurumpu.

PARAS HAHMO 2016: Admin Guardian, Klaanin sotakoira. Yksi tämän vuoden määrittävistä hahmoarkeista on ollut Geen hahmon tutkailu - toisaalta sotasankarina ja Klaanin toivona, toisaalta syvästi petettynä miehenä, joka on valmis ampumaan parhaan ystävänsä. Kaikki se myös kruunautui siinä yhdessä bionicle-elokuvalainauksen mukaan nimetyssä pommissa. such feels for the doge
Guarbianin kyljessä ja kaverina tietysti pitää mainita Harkelin viikset ja mies itse.

PARAS KÄÄNNE 2016: Se, että Operaatio Teboil olikin Kurdian v Mämkoo. Melkoinen disinformaatiokampanja teillä Sitä varten ystävät ovat:ssa! Ensimmäinen klaanon-nappi oli melko mind-blown, kun viesti rikkoikin äkkiä KAIKKI ODOTUKSET.
"We've always defined ourselves by the ability to overcome the impossible. "
Avatar
Matoro TBS
Historiahirnahdus Historiahirnahdus
Viestit: 425
Paikkakunta: Vorsa

Re: Klaanon-vuosikatsaus 2016

ViestiKirjoittaja Dr.U » 06 Tammi 2017, 16:32

Hmm... Mitäköhän sitä laittaisi näihin kategorioihin? Tänä vuonna Klaanonissa oli enemmän henkilökohtaisempaa menoa. Itse sain omia juttujani aika vähänlaisesti vietyä eteenpäin erinäisten syiden takia. Pidin erityisesti siitä, että focus oli pääosin Klaanissa, koska Metru Nuilla oli ollut ennen sitä aika paljon hahmoja ja niiden toilailuja. Valitettavasti minulla voi olla tämä lista aika Oscar-gaalamainen, sillä muistan parhaiten loppuvuodesta tulleet postaukset.

HAUSKIN VIESTI 2016: Kyllä se on Guartsupukki ja Manurumpu. Viestissä oli todella monta tosi typerää jouluviittausta ja paras soundtrack mitä meillä on ollut. Viestiä oli oikeasti ilo lukea ja se rakensi samalla maailmaa tosi hienosti. Viesti tasapainoili tosi hienosti komedian ja maailmanrakennuksen rajamailla. Se selkeytti montaa asiaa ja oli monen asian alkuperätarina. Lisäksi se käytti melkein kaikki joulukliseet mitä meillä oli vielä jäljellä.

KUUMOTTAVIN VIESTI 2016: Guardian v Ämkoo: Dawn of War oli minusta tosi kuumottavaa settiä. Siellä oli vaikka mitä implikaatioita, joiden analysoimista pitäisi harrastaa enemmän. Polttoaineenkatkuisia jälkiseuraamuksia oli myös tosi kuumottavaa settiä ja luin näitä viimeksi, joten nämä ovat päällimmäisenä.

PARAS VIESTI 2016: En minä osaa tähän mitään sanoa. On monta asiaa, joita voisi sanoa parhaaksi. Manurumpu oli parhautta hauskuudellaan, Moukaroiduissa ja menehtyneissä oli parasta se alun Tongu-kuvailu ja Tulinoidan mestarissa oli parasta Xian hyödyntäminen ja Selecius-kuvion tuominen taas parrasvaloihin. Se meinaa jäädä monelta unholaan. Äääh. Tuon tässä myös esiin sen, että pidin Neuvonpitoa zakazlaiseen tapaan IVstä, koska se toi taas Zyglakeja ja Amazuaa kuvioihin.

PARAS JUONIKUVIO 2016: Eniten tänä vuonna tuntui etenevän Guardian v Ämkoo: Dawn of War, jossa tapahtui vihdoin paljon asioita. Se miten Mäksä katkaisi lopullisesti siteensä Klaaniin tappamalla Harkelin oli tosi kuumottavaa. Lisäksi se miten se tuli puun takaa ja löi ylä-B-iskulla suoraan näköä ja ulos pelikentältä oli tosi hienoa ja raivostuttavaa.

PARAS HAHMO 2016: Hmm... Syöttöporsas-Harkel oli tärkeä, ja hyvin kirjoitettu uhraus. Mercura oli kertakäyttöhahmoista mieleenjäävin ja se iskostettiin tosi tehokkaasti mieleen. Guardian sai varmaan eniten kehitystä kun pää POV-hahmoistamme Kepe ja Matoro keräilivät vielä itseään viime vuoden seikkailuilta. Keetongu tosin pääsi vuoden lopulla taas ansaittuun parrasvaloonsa Mierolaiset, moukaroidut ja menehtyneet-viestissä. Umbra, Deleva ja Nurukan olivat omalta osaltani aika paljon paitsiossa, mutta toivottavasti ne tulevat taas valokeilaan omalla ajallaan. Snowie on myös niitä hahmoja, jotka ovat pikkuhiljaa pääsemässä juonesta kärryille ja odotan innolla mitä sillä on lumimaisen massansa syövereissä tarjolla.

PARAS KÄÄNNE 2016: Tämän vuoden käänteet olivat paljon kesympiä kuin viime vuonna. Hahmo X ei paljastunut olemattomaksi tai toiseksi hahmoksi, mutta se, että viesti X paljastui juonikuvio Y:ksi oli tosi siistiä. Tarkoitan siis taas Guardianin ja Mäksän mittelöä. Vähän harmittaa miten se tuntuu olevan minulla tällainen Kuninkaan paluu, joka syö kaikki palkinnot.

Ehdotan vielä PARAS HETKI 2016: Pidin kolmesta kohtauksesta, jotka jäivät mieleen tosi hyvin. Moukaroiduissa Keetongun elämä vilisee sen silmän editse oli tosi kaunista luettavaa ja tarpeellista. Keetongu on pitkään ollut hahmo, jolle olen odottanut kehitystä. Lisäksi pidin myös tarpeellisena ja tärkeänä vihdoin tullutta Nimdan lapsia, joissa Kepe ja Matoro käyvät läpi tuntemuksiaan Nimdasta. Valkoiset sankarimme, jotka tietävät ehkä Nimdan siruista kaikista eniten ja joutuivat sirujen viemiksi. Se oli minusta siistiä ja kaunista. Tulinoidan mestarissa oli myös paljon hienoja kohtia, mutta minulle jäi viestistä ehkä parhaiten mieleen se yleinen fiilis. Miten tehokkaasti se viesti oli rakennettu ja miljöötä tuotu esille. Miten hyvin hahmot ja niiden suhteet kerrottiin. Tätä kirjoittaessani tuli mieleen myös kohtaus, jossa Ämkoo kohtaa ritarikuntalaiset ja se saa tietää Atyan ritarikuntalaisuudesta. Ääh. Liian paljon hienoja juttuja tuli taas mieleen.

Yleisesti odotan innolla mitä tulevana vuonna Klaanonissa tapahtuu. Meneekö juoni eeppisempään ja fantastisempaan suuntaan vai kirjoitammeko me enemmän henkilökohtaisia hahmokuvauksia. Pidän kyllä molemmista sopivassa tasapainossa. Odotan myös miten tarinamme tulee toivottavasti tiivistymään entistä enemmän ja juonet alkavat pian kuristaa toisiaan ja lopulta ne vievät toisiaan soljuvasti eteenpäin. Viestimäärällisesti ja varmaan sanamäärällisesti tämä ei yltänyt vuoden 2015 tasolle, mutta se olikin hullu vuosi pommeineen ja Aft-Amanoineen sun muineen.

Kiitos näin yleisesti kaikille kirjoittajille, jotka olivat tuoneet panoksensa tähän projektiin. Olen edelleen sitä mieltä, että tämä on suurimpia syitä miksi ja miten Bioklaani selvityi hengissä Bonklen kuoltua. Yhdistävä ilmainen tekijä nimittäin, ja johon suurin osa panostaa liikaa vapaa-aikaansa. Jatketaan samaan malliin ja kehitytään ihmisinä sekä kirjoittajina. Pitääpä tässä taas kirjoittaa lisää tunteellisia juttuja kun Pidit pimeän poissaa kehuttiin niin auliisti.
"Come on Ace! We have a work to do!"
Avatar
Dr.U
Viestit: 220
Paikkakunta: Feterra-Asema

Re: Klaanon-vuosikatsaus 2016

ViestiKirjoittaja Kapura » 07 Tammi 2017, 15:00

HAUSKIN VIESTI 2016: Eräs jouluinen spesiaali oli vaarassa viedä tämän, mutta ehkäpä sanoisin lopulta kuitenkin, että... Hyvissä höyryissä! Viktorin ja Zumon hahmodynamiikkaa ei voi voittaa, paitsi ehkä sitten, kun Zumo saa kaikki Nimdat ja muuttuu teatraalisuuden jumalaksi (pls haluan lukea tuon viestin ennen klaanonin loppua make it hapen). Humanisoi myös hauskasti erinäisten kusipäiden liittoutuman jäseniä, mikä on aina hyvää huumoriviestien antia. Ja se sgybekuva, mitä edes??? Tuoko on oikeasti Klaanonin ensimmäinen oikea 1042526-maininta??? Lisäksi, Gaggulabio-cameo. Mitä seuraavaksi, flashback Nimdan hajoamiseen ja Gaggulabio on siellä?

KUUMOTTAVIN VIESTI 2016: Taidan matkia gurgumaa ja sanoa, että Tulinoidan mestari. Ei ole helppoa rakentaa niin onnistunutta tunnelmaa, että selvien kertakäyttöhahmojenkin kohtaloa kuumottelee noin paljon! Kuvaavaa on se, että tätä lukiessa ajauduin melkein välittömästi samanlaiseen Klaanon-kuumotusfiilikseen kuin yleensä pommeja lukiessa. Muistelisin myös, että musiikit ja muotoiluelementit (pitkien rivivälien käyttö) lisäsivät ensimmäisellä lukukerralla tehoa huomattavasti. Kunniamaininta sbroileri sarjakuva juoni kuviolle; ehkä laitoin varsinaiseksi voittajaksi tämän siksi, että se yllätti tehokkuudellaan.

PARAS VIESTI 2016: Ehkä hieman yllätyksellisesti en valitse mitään isompaa julkaisua vaan... Kurin ja järjestyksen! Kun pohdin, mistä viesteistä muistelin viime vuoden aikana pitäneeni erityisesti, oli tällä kiistatta korkein mieleenpainuvuus per ennakkohype -suhde. Bio-Klaanin sisäpolitiikkaa käsitteleviä viestejä on ollut paljon, mutta tämä oli selvästi paras siinä, että jätti odottamaan innolla tulevaa. Zyglak-juonikuvionkin kuumottelu on plussaa. Jälleen kunniamaininta gurdian vs mämkoolle. Neuvonpitoa zakazilaiseen tapaan IV on toinen yksittäinen viesti, joka jäi mieleen erityisen kutkuttavana.

PARAS JUONIKUVIO 2016: Pakko nimetä Utopia. Verstas on klassisia Klaanon-mysteerejä, mutta se ei ole missään nimessä ainakaan minun osaltani menettänyt tehoaan; ehkä siksi, että sitä on käytetty sen verran säästeliäästi, ja toisaalta myös siksi, että lähes joka esiintymisessä uuden sivun puolella on rustlattu lukijaa kunnolla. Kun ottaa huomioon aiemman Rastas-(meta)tematiikan, Utopian produktioarvoa tihkuvilla Javascript-unilla on ties kuinka paljon potentiaalia kehittyä vaikka mihin mielenkiintoisiin suuntiin, joten hypen määrä on valtava; sillä perusteella valitsin juonikuvion voittajaksi tähän. Kunniamaininta rofeettakulttikuviolle; kunniamainintoina voisi oikeastaan laittaa kaikki Klaanon-juonikuviot, koska mikään ei varsinaisesti ole jättänyt kylmäksi, mutta menköön näin.

PARAS HAHMO 2016: Tähän en edes yritä nimetä yksittäistä voittajaa. Gurguma sedällä oli tänä vuonna aika paljon hyviä hahmohetkiä ja kaunis hahmokliimaksi vuoden päätteeksi; Umbra kohosi kiinnostavuudessaan aika lailla; Harkel ehti kehittyä sen verran vakavaksi, että sen tapattaminen oli oikeasti vuoden tunteellisia kohokohtia; Keetongu kuuluu myös tänä vuonna erityisen hyvin käsiteltyihin.

PARAS KÄÄNNE 2016: RIP HARKKEL ;_________________; rustlasi eniten, joten kaipa se pitää laittaa tähän. Minä tulkitsin viestin siihen asti siten, että tästä alkaisi joku entistä vakavampi Harkel-hahmokaari, senkin paskiaiset! Koko viestin todellisen luonteen paljastuminen ansaitsee tässä kunniamaininnan. Ai niin, vielä kunniamaininta sille, että Guartsu laittoikin omansa tähän ketjuun välittömästi eikä myöhemmin.

PARAS HETKI 2016 ei ole välttämättä lainkaan huono kategoria, mutta laittaisin ehkä samat kuin Parhaaseen käänteeseen.

läbbä oli Kisuutta tähtitaivaan alla voitti kaiken
varsinkin parhaan hahmon
sometimes / i like fruit snacks
out by / the train tracks
a juice box / and headphones
i enter / the juice zone
Avatar
Kapura
Viestit: 250
Paikkakunta: Kanila

Re: Klaanon-vuosikatsaus 2016

ViestiKirjoittaja Killjoy » 16 Tammi 2017, 15:47

HAUSKIN VIESTI 2016: Nimeämispäivä 2016
Klaanonin vuosi 2016 ei keskimäärin ollut ihan hirveän humoristinen. Tämänkin viestin asettaminen tähän kategoriaan on siinä mielessä kyseenalainen valinta, että vaikka hihittelin viestille ja sen hämmentävälle hulluudelle oikeinkin urakalla, on päällimmäinen tuntoni tästä viestistä kuitenkin lähinnä kunnioitus. Se käsittämätön tutoantoarvo ja vaivannäkö joka tämän viestin tekemiseen on mennyt saa minut nostamaan kaikkia omistamiani hattuja samanaikaisesti. Siltikin, kenties Klaanonin masentavimpana vuotena, ansaitsee viesti myös pisteet hilpeydestään ja huumoristaan.

KUUMOTTAVIN VIESTI 2016: Kysymykset, kaipuu ja kaiku
Yliluonnollinen pelottaa eniten silloin, kun se esiityy keskellä tavallista arkea. Se, miten Kepen haamujahti etenee ilman, että hahmot itse huomaavat ympärillään tapahtuvia asioita johdattaa ajatukset väkisinkin niihin alkukantaisiin asioihin, jotka lapsena pistivät puntit tutisemaan. Muumien Mörkö tulee välittömästi mieleen. Etenkin se khotaus, jossa Nipsu kävelee Muumitalon terassille eikä ensin edes huomaa pimeydestä hohtavia kasvoja. Vaikka viesti itsessään on tunnelmaltaan vuoden positiivisemmasta päästä, saivat nämä pienet yksityiskohdat viestin jäämään kummittelemaan alitajuntaan.

PARAS VIESTI 2016: Tulinoidan Mestari
Tämä viesti ei mielestäni ollut ainoastaan vuoden paras kokonaisuus vaan yksi kaikkien aikojen onnistuneimmista Klaanon-luvuista. Tunnelmaltaan verraton, Klaanoninkin saralla aivan uusia genrerajoja koetteleva pätkä piti penkin reunalla alusta loppuun. Käänteet olivat arvokkaita ja odottamattomia. Hahmot absoluuttista priimaa. Ylipäätään pienien kokonaisuuksien ystävänä tämä kolahti kuin nakki silmään.

PARAS JUONIKUVIO 2016: Utopia
On vaikeaa keksiä Utopiasta hirveästi konkreettista sanottavaa, koska meillä on ilmiselvästi vielä suuria haukkuja kriittistä sisältöä saamatta, mutta kuvion upea toteutustapa ja verraton tunnelma nostavat tämän seuraamisen ehdottomasti yhdeksi vuoden Klaanon-kohokohdista. Juoni tarjosi valtavat määrät sisältöä tarjoten sen kuitenkin erinomaisen tiiviillä tavalla. Vaikka en väitä ymmärtäväni vielä täysin, mistä Utopiassa on kyse, ansaitsee se kuitenkin kunnian olla vuoden kutkuttavin jatkumo.

PARAS HAHMO 2016: Sheelika
Umbran ja Sheelikan kanssakäynti oli yksi vuoden aktiivisimmista kuvioista ja se näkyy. Sheelika on viimein noussut suosikkihahmojeni joukkoon ja se syvennys, joka mielestäni alkoi Pelon Enkelistä ja jatkui Umbran teksteissä tänä vuonna on tehnyt hahmosta yhden elävimmistä. Valon toan ja Shellyn välinen kanssakäyminen on toki tehnyt hyvää molemmille hahmoina, mutta koska Umbraan olemme saaneet syventyä jo niin pitkään kuuluu juuri vuoden 2016 kunnia mielestäni femme fatalellemme.

PARAS KÄÄNNE 2016 - AKA RUSINAT RASAHTI: Sotaa varten ystävät ovat
Nyt menee metaksi. Meinaan vaikka viestin sisällölliset käänteet olivat toki erinomaisia, rasautti minua ylivoimaisesti enemmän koko vuoden kestänyt varjojen verkko viestin julkaisun ympärillä. Niin pitkään meitä johdateltiin kohti hauskaa sivuhahmoseikkailua, että tietoinen mieli siirsi kokonaan syrjään ajatukset suuremmasta kontekstista. En minä Snowien Klaanon-hyväntahtoisuuteen ikinä luottaisi. Whedon-mies ei karvoistaan pääse, mutta nyt luottamusongelmat ovat vieneet Tongunkin mukanaan. Hatunnosto kaikille herrasmiehille, jotka tätä käännettä olivat masinoimassa ja kiitokset tietenkin yhdestä aikojen siisteimmästä viestistä.

PARAS HETKI 2016: ”Työläiset” – Lyhyt reportaasi
Menee tavallaan tavallaan viestille, mutta tavallaan myös sille ympäristölle, jossa se koettiin. Viesti itsessään oli positiivinen yllätys juhlavan kesämökkeilyn päätteeksi, mutta Snowien ääneenluku viimeisen illan olohuonelöhöämisen ohella nosti sekä viestin itsensä, että kirjaimellisesti sen hetken jona se koettiin vuoden yhdeksi kohokohdaksi.
Avatar
Killjoy
Technodiktator Technodiktator
Viestit: 256
Paikkakunta: МОЯГОЯ
Offline


Paluu Klaanon-keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron