Paluu Kulttuuri

Mitä pelasit viimeksi?

Mitä pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Matoro TBS » 18 Kesä 2014, 20:49

Huippusuositun "minkä elokuvan katsoit viimeksi" peliversio on saapunut. Kertokaa toki samalla mitä teille viimeksi pelien virtuaalitodellisuudessa tapahtui.

Itse olen tutustunut Paradox Interactiven naurettavan monimutkaiseen strategiapeliin Crusader Kings 2 (pelattavana tuhansia valtionpäämiehiä vuosilta 887-1453!) ja siitä erityisesti Game of Thrones-modiin.

(seuraava sisältää spoilereita Tulen ja jään laulun kakkoskirjasta)

Päätin aloittaa pelini vuodesta 297 AL, eli siitä Kuninkaiden Koitoksen alusta. Valitsin hahmokseni Doran Martellin.

... Westeros oli kaoottinen asia, mutta tapahtumat menivät suurinpiirtein näin:

-Oberyn salamurhasi Gregor Cleganen Tywinin suostumuksella
-Stannis murhaa Renlyn, valtaa Kuninkaansataman ja heittää Joffreyn sisaruksineen tyrmään. Robb jyrää Stanniksen ja pakottaa tämän antamaan pohjoiselle itsenäisyyden.
-Yhtäkkiä Danaerys ilmestyy kahden lohikäärmeen ja palkkasoturi-armeijan kanssa (Viserion oli karannut jossain Qarthin tienoilla), nappaa Kuninkaansataman ja tappaa Stanniksen. Asiat räjähtävät.
-Jaime pakenee Tommenin kanssa KL:sta ja ryhtyy Salladhor Saanin kanssa merirosvoiksi. Tyrion joutuu Muurille ja Cerseistä tulee Ilyn Paynen vaimo.
-Pohjoisessa Robb surmaa Theonin taistelussa mutta jää vangiksi, Balonin veli Euron uhraa Robbin hukkuneille jumalille.
-Danaerys murhautti Oberynin kun tämä yritti saada Tywinin hengiltä käskystäni. Petyr Baelish on Danyn Kuningattaren Käsi.
-Naoitoin poikani Quentynin ja Trystanen Catelynille ja Sansalle. Cat jäi kiinni yrityksestään murhata Cersei.
-Brandon on Kuningas Pohjoisessa, ja Roose Bolton on heidän kasvatti-isä ja sijaishallitsija (what could possibly go wrong). Bran tappaa Balonin taistelussa (don't ask).
-...Melisandre murhasi minut. En tiedä miksi se tappoi Doranin. Se oli sillä hetkellä Shireenin sijaishallitsija ja kapinoi edelleen Danya vastaan. Ai niin, Tywin kuoli vanhuuteen ennen kuin sain sitä murhattua.
-Perijättäreni, Arianne, vaihtuu pelihahmokseni. Pikkusormi karkoitetaan Muurille ja Robin/Robert Arryn paljastuu Hitleriksi, joka ryhtyy Laakson yksinvaltiaaksi ja karkoittaa puolet ylimystöstä. Aviomieheni on Robar Royce Laakson toiseksi arvovaltaisimmasta suvusta. (ja Rorgesta on tullut ritari dafuq)
-Aviomieheni oli näemmä tosi huono, koska hahmoni päätti hankkia viisi eri rakastajaa Dornen hovista, mukaanlukien veljeni Quentynin (:I).
-Lopulta Oberynin tytär, Tyene Sand, nousee kapinaan, voittaa sen ja syöksee minut jonkun pikkusaaren kreivittäreksi ryhtyessään itse Dornen prinsessaksi. Hieno peli oli. Minulla jäi kesken suunnitelma murhata Dany.
"We've always defined ourselves by the ability to overcome the impossible. "
Avatar
Matoro TBS
Historiahirnahdus Historiahirnahdus
Viestit: 378
Paikkakunta: Vorsa

Re: Mitä pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Nenya » 12 Marras 2015, 16:53

Puff. Herätän sinut, ketjukeiju.

Minä pelasin viimeksi kai Soman. Siitä on oikeasti jo viikkoja kai, mutta päätin että voisin kirjoittaa vähän.

Soma on siis Frictional Gamesin, eli tuttavallisemmin sen Amnesia-porukan uusin kauhupeli. Minua kuitenkin kiinnostaa erityisesti pelin ainutlaatuinen tarinankerronta. Frictionalin kauhu on aina rakentunut ympäristön varaan, ja vaikka Soma ei olekaan samanlaista absoluuttista painetta kuin esimerkiksi ensimmäinen Amnesia, se parantaa huomattavasti maailman kehituksen laatua ja tarinankerrontaa verrattuna muihin studion peleihin ja pelimaailmaan yleensäkin.

Soman tarina itsessään ei välttämättä ole ihan maailman paras, vaan tarkoitan juurikin tapaa jolla se on kerrottu. Peleissä tarina on surullisen usein asia, joka on väkisin pultattu pelirungon päälle. Frictionalinkin tuotanto on jokseenkin kärsinyt tavasta jolla tarina tulee esille lähinnä ympäristöstä löytyvien viestien lukemisen kautta, mutta Somassa on nähty erityisesti vaivaa kerronnan ja pelin yhteensulauttamiseen. Sen lisäksi että maailma tuntuu uskottavalta, pelatessa pysyin poikkeuksellisen hyvin tarinan sisällä, unohtaen muutamaa ärsyttävää kohtaa lukuunottamatta pelaavani peliä.

Lisäksi huomautettakoon että Soman kaivelee ihanan kamalasti erinäisiä mieliteemaisia filosofisia pointteja. Vaikka pohdinnat ovatkin tuttuja, niitä harvemmin tökitään näin perusteellisesti missään viihteessä. Pelin ärsyttävimmät asiat ovat kohdat joissa päähenkilö ei tajua jotain konseptia josta aika varmasti kaikki keskivertoperuskoululaiset väittelevät välitunneilla. Mutta se on silti siistiä. Ja kamalaa.

Muutenkin Soma pysyy loistavasti kasassa. Vaikka se ei ehkä edustakaan kehityksen graafista huippua, se näyttää nätiltä ja toimii hyvin. Puzzlejakin oli muutama oikeasti ihan siisti, kaikkien perusjuttujen lisäksi. Kuten moni arvostelija onkin sanonut, hirviäkohtaukset olivat välillä vähän tarpeettoman oloisia ja lievästi ärsyttäviä. Kaikki ympärillä tapahtuva on kuitenkin pahempaa.

Kuitenkin. Oikeasti olin sanomassa vain että tämä on yksi parhaimpia tämän vuosikymmenen peleistä. Pidin.

Nyt olen pelaamassa vähitellen Undertalea, ja sekin näyttää siistiltä. Ehkä kirjoitan siitäkin joskus.
"Pride-tapahtuma edustaa homonormatiivista yhteiskuntakäsitystä,
jossa heteronormatiivuus on suuri sortaja, joka pitää voittaa ja kaikki sitä edustavat tahot valloittaa."

bioklaani.horse
klaanon-juttujaKuva
Avatar
Nenya
Viestit: 64
Paikkakunta: Tregion

Re: Mitä pelasit viimeksi?

ViestiKirjoittaja MaKe@nurkka|_.) » 13 Marras 2015, 11:39

Team Fortress 2. Tapoin kaikki.
Avatar
MaKe@nurkka|_.)
Nakke Nakuttaja Nakke Nakuttaja
Viestit: 209
Paikkakunta: Tawan ikkunan alla


Paluu Kulttuuri

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron