Paluu Kulttuuri

Minkä elokuvan katsoit viimeksi?

Re: Minkä elokuvan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Matoro TBS » 03 Maalis 2017, 22:47

Logan. K-16-leima tekee väkivallasta äkkiä paljon... merkityksellisempää. On tosi piristävää nähdä elokuva, joka ei tee tappamisesta kivaa ja toiminnallista K-13-viihdettä. Logan näyttää ja tuntuu tosi karulta ja tarina, jonka se kertoo, pelaa hyvin fiiliksen kanssa yhteen.
Ihanaa, että voi olla supersankarielokuva, joka loppuu eikä pohjusta uutta. Logan on Wolverine-elokuva, joka korvaa meille Wolverine Originsin.
Plus, X-23. Olen varma, että fanaattiset X-Men -fanit tulevat nillittämään siitä, miten hahmokonsepti oli liian erilainen, mutta hah, oli tämä versio niin paljon parempi kuin sarjakuvien fanservice-Wolverine.
"We've always defined ourselves by the ability to overcome the impossible. "
Avatar
Matoro TBS
Historiahirnahdus Historiahirnahdus
Viestit: 376
Paikkakunta: Vorsa

Re: Minkä elokuvan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Guardian » 05 Maalis 2017, 21:28

Logan on rehellisesti paras supersankarielokuva vuosiin. Hyvä sinetti koko X-Men-saagalle ja omalla kohdallani ehkä vähän jopa... supersankarielokuville, ainakin joksikin aikaa? Kun on nähnyt tämän tason oikeaa draamaa, oikeita hahmokaaria, oikeaa jännitystä ja oikeita, rohkeita valintoja, ei minua oikeastaan huvita hypätä takaisin Marvel Cinematic Universen turvalliseen pullantuoksuun kovin pian.
Suosittelen Logania lämpimästi myös ja etenkin kaikille, joilla supersankarikamaa alkaa tulla ulos korvista. Ette tarvitse yhtään aiempia X-Men-leffoja taustalle nauttiaksenne tästä. Tässä on kyseessä kaikin puolin rohkea ja oikeastaan aika kivulias elokuva, joka saa minut toiveikkaaksi siitä, että edes joku Hollywoodissa ymmärtää, miten väkivaltaa kuuluu kuvata.

Tason "URAAUURTAVA" ylisanoja en tosin uskalla heitellä sen liiemmin. Omalla kohdallani elokuvan ainoa oikea ongelma on enemmän kuin selkeä kaiku Children of Menistä, joka on kuitenkin tätä rehellisesti neljä kertaa parempi elokuva. Se ei ole häpeä, sillä Children of Men on neljä kertaa parempi kuin aika moni muu elokuva, mutta omaan makuuni Logan flirttaili ehkä kuitenkin hitusen liikaa samoilla rakennepalasilla.

Katsokaa Logan, mutta katsokaa myös Children of Men, sillä nyt kun muistutin itseäni niin junankauta kun se on hyvä!
Avatar
Guardian
hevosia hevosia
Viestit: 360
Paikkakunta: En Voi Vastata Tuohon Kysymykseen

Re: Minkä elokuvan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Dr.U » 11 Maalis 2017, 13:14

Logan oli ihana elokuva. Elokuva, jossa Wolverinen hahmo oli tajuttu vihdoin oikein. K-16 leima oli kyllä paikallaan, koska tässä väkivalta oli todella ristiriitaisesti kuvattu, ainakin omasta mielestäni. Se näytti mielessäni siistiltä, mutta samalla voin pahoin kun näki kuinka ihmisiä sattui. Oli myös hienoa nähdä sir Patrick Stewart ja Hugh Jackman pitämässä hauskaa hahmoillaan viimeistä kertaa. Olen katsonut lukuisia supersankarielokuvia, enkä vielä ole kyllästynyt näihin, mutta tämä nousi kyllä suosikkieni joukkoon. Tämä inspiroi minua ainakin ideatasolla ja sai monessa kohdin mielikuvitukseni laukkaamaan kun asioita ei selitetty tai ekspositioitu liikaa. Pidin Loganista todella paljon ja tämä antaa vain lisää toivoa tämän "genren" jos sitä voi siksi sanoa jatkolle. Toivottavasti Marvelkin uskaltaisi ottaa riskejä samaan tapaan kuin Fox on nyt Loganin ja Deadpoolin kanssa tehnyt. Tänä vuonna olen katsonut jo kaksi hyvää supersankarielokuvaa, LEGO Batmanin ja Loganin. Toivottavasti Guardians of Galaxy vol 2 ja Thor Ragnarok ovat edes jollain tasolla noiden veroisia.
"Come on Ace! We have a work to do!"
Avatar
Dr.U
Viestit: 213
Paikkakunta: Feterra-Asema

Re: Minkä elokuvan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Kapura » 27 Huhti 2017, 00:24

Käväisinpä katsomassa sen alkuperäisen Alienin. Sisältää yksityiskohtia juonesta!!

Spoileri
Hei, arvoisa henkilö, jonka hieno idea oli työntää jokaisen ennen 90-lukua tehdyn elokuvan perään joku suomenkielinen osa siltä varalta, etteivät katsojat tiedä, mitä "Alien" tarkoittaa:

Oletko ihan varma, että sen kuuluisi olla

Alien: Kahdeksas matkustaja

eikä

Alien: YHDEKSÄS matkustaja KOSKA KISSAKIN LASKETAAN JOS JOKU SAATANAN AVARUUSOLENTOKIN ON MIELIVALTAISILLA KRITEEREILLÄ "MATKUSTAJA" NIIN KYLLÄ SEN KISSANKIN PITÄÄ OLLA JA LISÄKSI SE OLISI JOPA HAUSKA "NUMERO VISTI" KOSKA KISSOILLA ON YHDEKSÄN ELÄMÄÄ SENKIN PASKAPÄÄ

Niin. Kyllä. Toistan. KISSA ei kuulu "matkustajiin", vaikka niihin kyllä voidaan laskea mukaan joku, joka

- oli mukana minimaalisen ajan verrattuna muihin
- ei ole ihminen, joten se ei voi olla matkustajan kriteeri
- oli koko matkustajuutensa ajan jatkuvien aluksestapoistoyrityksien kohde
- ei osoittanut muita matkustajia kohtaan muuta kuin vihamielisyyttä, kun taas kissat ovat täynnä rakkautta

Ja kaikista vahvin kriteeri: matkustaja nro 8 ei takuulla solminut työsopimusta, kun taas kissalle maksettiin ruoalla ja huomiolla, mikä on varmaankin niin lähellä työsopimuksen solmimista kuin kissoilla voi olla, koska kissoilla ei ole työsopimusten, rahan tai sairaslomien konseptia.

"Mutta Kapura! Kissat eivät ole tarpeeksi älykkäitä!" HAH. Kissat osaavat suorittaa mm. seuraavat toimenpiteet:

- Pulkalla laskeminen
- Keinuminen
- Musisointi
- Nukkuminen
- Ohuessa muovikotelossa rentoutuminen
- Ohuessa muovikotelossa rentoutuminen 2
- Taidokkaat etujalat

Kunnes saan eteeni videotodisteet siitä, että elokuvan Alien: Kahdeksas matkustaja titulaarinen olento osaa tehdä kaiken saman, kaikenlainen älykkyyteen perustuva luokittelu on TÄYTTÄ PASKAA.

Muuten hyvä. 0/6
Sulje spoileri
tumblr | twitter | ??????
moi oon alexandar stubbp
äänestä edus kunta valleisa pls
Avatar
Kapura
Viestit: 190
Paikkakunta: Kanila

Re: Minkä elokuvan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Guardian » 16 Heinä 2017, 22:43

Olipa uusi Hämähäkkimies hyvä! Hyvällä tapaa "kiltti" supersankarielokuva. Se, kuinka vilpitön tämä oli oman positiivisen viattomuutensa kanssa, sai sen tuntumaan todella aidolta verrattuna Marvel Studiosin viimeisimpiin tykittelyihin. Ehkä siinä on vähän se, että koska niissä muissa saatetaan lahdata älyttömästi porukkaa, ne eivät ole samalla tapaa viattomia, mutta pohjimmiltaan ne ovat kuitenkin täysin verettömiä, seksittömiä ja kiroiluttomia, sliipattuja koko perheen mäiskeitä. Se dissonanssi on ehkä alitajuisesti ollut yksi ongelmiani Murveleissa, ja sen huomaa oikeasti vasta silloin, kun joku tekee saman paremmin.

Ehkä ongelma on juuri se, miten monet näistä leffoista ampuvat seinälle tosi synkeää kamaa, mutta eivät suostu käsittelemään sitä sen vaatimalla voimalla ja teholla. Sekin että jo Iron Man ykkönen käsittelee sitä kuinka Tony Stark muuttuu moraalittomasta asekauppiaasta vähän moraalisemmaksi tappajaksi, joka ampuu ihmisiä kuoliaaksi huipputeknologialla, ja se kaikki kuvataan aika ironiattomasti hyvän mielen kesäelokuva-otteella. Auts! Puhumattakaan siitä, miten naapuruston kiltti poika Steve Rogers muutetaan supersotilaaksi, joka menee tappamaan paljon natseja, eikä tappamisen moraalinen ulottuvuus käy sekuntiakaan käsikirjoittajien ajatuksissa. Jumalauta, se on toinen maailmansota! Se uljas valtio, jota puhtoinen sankarimme edustaa, tappoi sodan päätteeksi kaksi kokonaista kaupunkia vapauttamalla metallikuoren sisältä maailmanlopun tulen ja radioaktiivista ydinpaskaa.

Spiderman: Homecoming tietää täysin, mikä se on, ja se on hulvattoman hauska, hyvin ajan hengessä oleva ja tosi sympaattinen elokuva. Ehkä ensimmäinen näitä Marveleita aikoihin, jossa supersankarileffan keveys ja iloisuus tuntuu perustellulta, ei skitsofreeniselta.
Avatar
Guardian
hevosia hevosia
Viestit: 360
Paikkakunta: En Voi Vastata Tuohon Kysymykseen

Re: Minkä elokuvan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Guardian » 25 Heinä 2017, 20:25

Dunkirk. Moikka taas, Nolan.

Kaikin puolin teknisesti näyttävä spektaakkeli, joka ehkä... jätti silti vähän kylmäksi? En halua aloittaa tällä koska Nolan on suosikkiohjaajiani ja elokuva on siis oikeasti kiitettävän hyvä, mutta jokin tässä nyt silti jäi vähän ontoksi.
Onhan Nolan aina ollut vähän perfektionistisen insinöörimäinen elokuvantekijä jolla intellektuellisuus tulee ennen tunnetta, mutta tunneaspekti on minusta silti ollut jotenkin läsnä, ja Interstellarissa jopa ihan oikeasti koskettavasti keskiössä. Dunkirk kuvaa ihmiskohtaloita ja sodan brutaaliutta hyvinkin iholta, mutta... vähän kliinisesti? Se iskee pöytään tragedioita mutta hautaa ne vyörytyksen alle. Ymmärrän jos tarkoitus oli kuvata sellaista mieletöntä kuolemaa jossa yksittäisen ihmisen elämällä ei ole mitään merkitystä, mutta minun henkilökohtaisesti oli vaikea edes järkyttyä sellaiseen tilaan, jossa se olisi toiminut. Eikä minusta raakuuksien puute ja kirottu PG13 edes ollut suurin syypää siihen. Ehkä Nolanin vähän kliininen ote ei oikein tuonut tähän sitä epämiellyttävää "likaisuutta" minkä esimerkiksi Hacksaw Ridge välitti minulle ilman väkivaltaakin.

Älkääkä käsittäkö väärin, tämä oli monin tavoin ihan helvetin hyvä, mutta odotin silti vähän enemmän! Siinä olisi oikeasti ollut emotionaalisia paukkuja antaa katsojalle aika kovaa turpaan, mutta jotenkin koko emootioaspekti jäi puolitiehen.
Ehkä pitää vähän sulatella ja katsoa uudestaan. Veikkaan että tämä saattaa hyvinkin olla niitä elokuvia jotka muuttuvat jälkeenpäin paremmiksi. Ja jos ei, on se silti edelleen lähes oikeasti todella hyvä sotaelokuva. Katsokaa se ja kertokaa minulle miksi ensireaktioni on väärässä!
Avatar
Guardian
hevosia hevosia
Viestit: 360
Paikkakunta: En Voi Vastata Tuohon Kysymykseen

Re: Minkä elokuvan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Matoro TBS » 27 Heinä 2017, 13:21

Nyt kun olen miettinyt Dunkirkia jonkin aikaa, alan ymmärtää miksi se tosiaan jätti vähän kylmäksi.

Dunkirk on teknisesti loistava. Se näyttää ja kuulostaa ihan älyttömän hyvältä.
Kuitenkaan Dunkirk ei tehnyt minuun lainkaan samanlaista vaikutusta kuin vaikka Interstellar (i crie every tiem) tai Inception. Se johtuu juurikin valinnasta tehdä elokuvasta vähädialoginen sotakuvaus, jossa on kolme eri näkökulmahahmoa, joista ketään ei opita tuntemaan. Dunkirk kyllä kuvaa sotaa todella hyvin - torpedot, pommitukset ja hukkuminen saivat aikaan kylmiä väreitä - mutta lopulta en juuri välittänyt tragedioista, sillä en tuntenut hahmoja.
Hyvät hahmot voivat toimia tosi vähällä dialogilla (ks Mad Max Fury Road) mutta Dunkirkista minusta puuttui inhimillinen aspekti. Odotin, että apuun saapuvista siviilialuksista kiskottaisiin irti enemmän tunnetta, että rantaa puolustamaan jääneistä saataisiin draamaa, ylipäätään odotin enemmän tunteita. Ärsyttävää, koska se tosiaan näytti ja kuulosti täydelliseltä!
"We've always defined ourselves by the ability to overcome the impossible. "
Avatar
Matoro TBS
Historiahirnahdus Historiahirnahdus
Viestit: 376
Paikkakunta: Vorsa

Re: Minkä elokuvan katsoit viimeksi?

ViestiKirjoittaja Kapura » 13 Elo 2017, 01:16

tumblr | twitter | ??????
moi oon alexandar stubbp
äänestä edus kunta valleisa pls
Avatar
Kapura
Viestit: 190
Paikkakunta: Kanila

Edellinen

Paluu Kulttuuri

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa